Jäätee
Julkaistu
Raikas jäätee viilentää kauniina kesäpäivänä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 l vettä
- 2 pussia vihreää teetä
- 1 sitruuna
- 2 - 5 rkl hunajaa
- tarjoiluun jääpaloja, sirtuunalohkoja ja sitruunamelissaa
Valmistusohje
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Hauduta teepusseja kuumassa vedessä 3 - 5 minuuttia.
Purista teehen yhden sitruunan mehu ja mausta hunajalla. Mitä enemmän hunajaa, sen makeampaa teetä.
Jäähdytä tee ja viilennä jääkaapissa. Tarjoile jääpalojen, sitruunalohkojen ja sitruunamelissan lehtien kanssa. Jäätee maistuu vaikkapa välipalalla
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti