Helppo pastasalaatti! Katin pesto-pastasalaatti hurmaa taatusti
Tämä pastasalaatti sopii monenlaisiin tilanteisiin. Voit täydentää salaattia fetajuustolla, parmesaanijuustolla tai vaikka vuohenjuustolla. Voit myös tarjota juustot erikseen siten, että jokainen voi lisätä salaattiinsa mitä itse haluaa.
Ainekset
- 1 ½ l vettä
- 1 tl suolaa
- 400 g pientä simpukkapastaa tai muuta pastaa
- 1 nippu vihreää parsaa
- 3-4 rkl vihreää tai punaista pestoa tai maun mukaan
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 dl oliiveja
- 200 g miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
- 1 nippu retiisejä
- 1-2 sitruunaa
- ½ -1 ruukku tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Pesto-pastasalaatti valmistuu näin:
- Kiehauta vesi. Lisää suola ja pasta.
- Leikkaa parsoista kannat ja kuori kevyesti vartta. Lisää parsat pinnalle ja anna kiehua miedolla lämmöllä ensin muutama minuutti, kunnes parsat ovat sopivan kypsiä. Nosta parsat pois. Jatka keittämistä, kunnes pasta on kypsää. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
- Laita parsat pastan joukkoon. Lisää vihreää tai punaista pestoa maun mukaan.
- Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit suikaleiksi ja sekoita joukkoon. Lisää valutetut oliivit, puolitetut miniluumu- tai kirsikkatomaatit, viipaloidut retiisit ja lohkotut sitruunat. Koristele tuoreella basilikalla.
- Sekoita salaatin joukkoon erilaisia juustoja tai tarjoa erikseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät