Caprin pasta-simpukkasalaatti
Simpukkapastaa Caprin tapaan. Herkullinen pikkusalaatti maistuu alkuruokana, mutta muuntuu myös lounaaksi, kun paloittelet joukkoon kinkkua tai grillattua broileria.
- Ruokavalio: Kevyt
4 annosta
- 300 g pastaa, esim. festonatipastaa
- 2 palaa mozzarellajuustoa
- 1 nippu rucolasalaattia
- 1 punasipuli
- 3 tomaattia
- 1 dl oliiveja
- 1½ dl oliiviöljyä
- 3 viipaletta paahtoleipää
- suolaa ja pippuria
- 1 ruukkubasilika
Valmistusohje
1. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä.
2. Kuutioi mozzarellat ja tomaatit. Halkaise ja viipaloi punasipuli. Paahda ja kuutioi leipä. Irrota basilikan lehdet ja sekoita ne pastan, rucolan, mozzarellan ja tomaattien kanssa. Ripottele pinnalle sipulit ja kaada päälle oliiviöljy.
3. Koristele oliiveilla ja paahtoleipäkuutioilla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät