Helppo marja-marenkikakku – Teresa Välimäen resepti
Tämän helpon marja-marenkikakun osaa lapsikin tehdä! Kokeile Teresa Välimäen reseptiä vaikka äitienpäiväksi. Kakku on gluteeniton.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 400 g tuoreita marjoja (mansikoita, mustikoita ja vadelmia)
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl paksua maustamatonta jugurttia tai mascarponea
- 1 dl tomusokeria
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- ½ sitruunan mehu
- 1 valmis pyöreä marenkilevy (halkaisija n. 20 cm)
Valmistusohje
Gluteeniton marja-marenkikakku valmistuu näin:
1. Puhdista marjat.
2. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jogurtti tai mascarpone, tomusokeri, sitruunan kuoriraaste sekä mehu. Sekoita tasaiseksi seokseksi kevyesti vatkaten.
3. Nosta marenkilevy kakkulautaselle ja levitä päälle noin puolet marjoista. Lusikoi marjoille täytevaahto, tasoite ja lisää sen päälle loput marjat.
4. Viimeistele tomusokerilla tai murskatulla marengilla.
.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät