Helppo halloween-resepti: Katin lakritsi-aprikoosileivokset
Julkaistu
Katin lakritsi-aprikoosileivokset valmistat helposti ja nopeasti vaikka halloween-juhliin. Herkullisen mehevä täyte jää piiloon runsaan lakritsikermavaahdon alle, mutta löytyy sieltä haukatessa. Koristelussa voit käyttää mielikuvitustasi.
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Täyte
- 300 g aprikoosihilloa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- ½-1 dl tai maun mukaan lakritsikastiketta
Pinnalle
- 3 dl vispikermaa
- ½-1 dl lakritsikastiketta
- elintarvikesilmiä tai muita mustia tai oransseja koristerakeita
- lakritsikastiketta
Valmistusohje
Lakritsi-aprikoosileivokset valmistuvat näin:
Annoksia: 10
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita varovasti käännellen.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
- Levitä pinnalle aprikoosihillo.
- Sekoita maustamaton tuorejuusto ja lakritsikastike keskenään ja levitä seos hillon päälle. Kääri tiukahkolle rullalle ja jätä saumakohta alaspäin.
- Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ja aseta tarjoiluvadille.
- Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon lakritsikastike. Lusikoi lakritsikermavaahto kääretorttuviipaleiden päälle ja koristele elintarvikesilmillä tai muilla koristerakeilla. Valuta pinnalle lakritsikastiketta.
- Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät