Hellapoliisin sitruskiisseli
10.4.2015. Sitrushedelmät sisältävät paljon c-vitamiinia ja ne ovat täynnä aurinkoista energiaa. Valmista upean kirpakka kiisseli ja nauti välipalaksi tai tarjoa jälkiruoaksi.
4-6 annosta
- 1 l appelsiinitäysmehua
- 1 dl sokeria
- 3 rkl perunajauhoja
- yhden sitruunan mehu
- 3 appelsiinia
- 1 verigreippi
Pinnalle
- sokeria
Valmistusohje
Mittaa appelsiinitäysmehu kattilaan.
Lisää joukkoon sokeri, perunajauhot ja yhden sitruunan puristettu mehu.
Kuori appelsiinit ja verigreippi kalvottomiksi leikkuulautaa vasten ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
Kuumenna kiisseli hitaasti kiehumispisteeseen ja anna pulpahtaa.
Tarkista maku.
Lisää sitruskuutiot joukkoon ja ripottele pinnalle vielä hieman sokeria.
Tarjoa jäähtyneenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät