Julkaistu
Pasta bolognese syntyy helposti, kun valmistat sen kokki Harri Syrjäsen reseptillä yhdessä kasarissa.
Ainekset
- 300 g jauhelihaa
- 300 g spagetti
- 1 sipuli
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 1 tölkki kuorittuja tomaatteja
- 7–9 dl mietoa lihalientä
- pikku nippu tuoretta basilikaa
- 0,5 dl oliiviöljyä
- parmesaania raastettuna
- suolaa
- mustapippuri
Valmistusohje
- Pilko sipuli, valkosipuli ja basilika hienoksi.
- Ruskista jauheliha oliiviöljyssä kasarissa ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää sipuli ja valkosipuli ja ruskista vielä hetki.
- Lisää tölkkitomaatit ja painele lusikalla paloiksi, lisää lihaliemi ja kiehauta.
- Lisää pasta ja keitä hiljaa hymyillen 16 minuuttia, kunnes pasta on kypsä.
- Pyöräytä sekaan basilika, nosta annos lautaselle ja raasta päälle parmesania.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti