Catalongasalaatti kananmunalla
Julkaistu
Salaatista saa ”ruokaisamman keittämällä sen nopeasti, eli kalttaamalla. Ellet löydä catalongasalaattia, käytä mangoldia tai tuoretta pinaattia.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- n. 1 kg catalongasalaattia
- 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 12-16 viipaletta salamia
Kastike
- 1 maustemitta italialaista salaattimaustetta
- 1 sitruunan mehu
- 2 valkosipulinkynttä, puristettuna
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Huuhtele salaatti ja paloittele sentinkokoisiksi paloiksi. Keitä palat nopeasti kevyesti suolatussa vedessä, lehtien tulee pehmetä vain hieman. Valuta.
2. Asettele salaatti vadille. Kuori ja hienonna munat ja asettele vadille.
3. Sekoita kastike, kaada salaatin päälle. Tarjoile salamin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät