Äyriäispasta
Eksoottisessa pastassa maistuvat ravunpyrstöt ja mustekala!
- Ruokavalio: Laktoositon
4 annosta
- 450 g Rana tuorespagettia
- 2 rkl Lanfranchi Extra Virgin oliiviöljyä
- 225 g mustekalarenkaita (valmiiksi kypsytettyjä)
- 225 g tiikeriravun pyrstöjä
- 1 punasipuli
- 225 g pestyjä simpukoita
- 150 ml kuivaa valkoviiniä
- 1 prk (190g) Saclà aurinkokuivattu tomaatti&valkosipuli pastakastiketta
- pieni nippu tuoretta lehtipersiljaa
- sitruunanlohkoja
Valmistusohje
Keitä spagetti pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Valuta ja laita sivuun.
Lämmitä samanaikaisesti kannellinen paistinpannu. Lisää mustekala ja ravunpyrstöt. Paista muutama minuutti korkealla lämmöllä, kunnes mustekala on pehmennyt ja ravunpyrstöt muuttuneet vaaleanpunaisiksi. Nostele mustekalat sekä ravunpyrstöt sivuun reiällisellä lusikalla.
Laita hienoksi hakattu punasipuli paistinpannuun ja paista 2-3 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää simpukat ja paista minuutin ajan.
Kaada viini joukkoon ja hauduta 4-5 minuuttia, kunnes simpukat ovat avautuneet. Poista simpukat jotka eivät ole avautuneet
Sekoita joukkoon aurinkokuivattu tomaatti & valkosipuli pastakastike ja keitä 1-2 minuuttia. Lisää mustekala ja ravunpyrstöt kastikkeeseen.
Annostele pastakastike sekä keitetty spagetti pastakulhoihin ja ripottele pinnalle lehtipersiljaa. Tarjoile sitruunalohkojen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti