"Todellinen herkkuleipä", johon jää koukkuun – oletko maistanut?
Muistatko vielä kukkafocaccian? Koko Suomi leipoo -ohjelman semifinaalijaksossa loihdittiin upeita focacciatauluja.
Kukkakuvioin erilaisilla vihanneksilla ja yrteillä koristeltu leipä, kukkafocaccia, on ollut maailmalla suosittu jo vuosien ajan. Näyttävät kukkafocacciat villitsivät myös suomalaiset kotileipurit koronapandemian keskellä vuonna 2020.
Täydellisen focaccian salaisuus?
Upeita taideleipiä päästiiin taas ihailemaan, kun Koko Suomi leipoo -ohjelman kisaajille annettiin semifinaalissa tehtäväksi loihtia focacciataulut.
– Focaccia on italialainen peltileipä, jonka historia ulottuu kuulemma muinaiseen Kreikkaan, kertoi ohjelman tuomari Markus Hurskainen.
Ohjelman toinen tuomari, kondiittorimestari Juliana Hokkanen puolestaan korosti esitaikinan valmistamisen tärkeyttä focacciaa leipoessa.
– Halutaan siihen erittäin hyvä sitko ja ilmava rakenne. Tämä on todellinen herkkuleipä, mitä on ilo aina syödä.
Mitä muita vinkkejä leipurit antoivat mehevän focaccian valmistamiseen? Katso yllä olevalta videolta ja nappaa focacciataulun ohje: Koko Suomi leipoo: Focaccia-taulu
Kaikki Koko Suomi leipoo -jaksot näet MTV Katsomosta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti