Ruotsalaiskokki vinkkaa kikan lohen paistamiseen: "Erittäin mehukasta"
Näin paistat taatusti mehukkaan lohifileepalan!
Useita keittokirjojakin tehnyt ruotsalaiskokki Mattias Larsson vinkkaa Aftonbladetin Godare-ruokasivustolla, miten paistetaan täydellistä lohta.
Larssonin mukaan lohi on fantastinen raaka-aine, joka menee kuitenkin helposti pilalle, jos kalan kypsentää liian kuivaksi.
– Näytän, miten lohesta saa todella mehukasta ja hyvää, Larsson kertoo videolla.
Ensimmäisenä on syytä kiinnittää huomiota siihen, millaisen lohen kaupasta ostaa. Kalan tulisi olla tietysti mahdollisimman tuoretta ja fileessä tulisi olla vielä nahka kiinni. Nahallista fileetä on helpompi käsitellä pannulla ja lopputuloskin on kokin mukaan mehukkaampi.
Näin paistat täydellistä lohta
Kuumenna ensin tilkka öljyä uuninkestävällä pannulla keskilämmöllä. Jos et ole vielä suolannut lohta (katso ohjeet kalan nestesuolaamiseen), ripottele fileepalan molemmille puolille suolaa. Laita fileepala pannulle nahkapuoli alaspäin.
– Se on tärkeää, sillä kun nahasta paistuu rapeaa, on kala todella hyvää. Lisäksi se suojaa kalaa kuivumiselta, Larsson sanoo.
Kun kala on paistunut keskilämmöllä pannulla noin kolmisen minuuttia, on aika kääntää pala. Paistoaika riippuu toki myös fileepalan paksuudesta.
Yksi kikka takaa mehukkaan lopputuloksen
Lohta ei kuitenkaan paisteta loppuun pannulla, vaan se laitetaan 100-asteiseen uuniin kypsymään.
– Näin lohesta tulee tasaisemmin kypsynyttä ja paljon mehukkaampaa.
Sillä aikaa, kun lohi on uunissa, voit valmistaa kalalle halutessasi jonkun nopean lisukkeen. Noin kymmenen minuutin paiston jälkeen lohen pitäisi olla valmista. Larsson suosittelee, että kalan sisälämpötila olisi noin 42 astetta, josta se nousee jälkikypsymisen aikana vielä 45 asteeseen.
– Silloin lohen koostumus tuntuu kypsältä, mutta se on silti erittäin mehukasta, Larsson sanoo.
Lähde: Godare
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti