Porilainen hulluus johti ennätystorttuun: Yli 30 kiloa "täyttä, tuhtia ja jämäkkää tavaraa"
Kahvila päätti tempaista ja leipoa asiakkaidensa piristykseksi valtavan runebergintortun.
Porilaisessa Petras Cafessa toteutettiin tänä vuonna varsinainen mahtitorttu.
Konditoria-leipomossa saatiin nimittäin päähän valmistaa Suomen suurin runebergintorttu.
– Tämä on tällaista porilaista hulluutta, kahvilan yrittäjä Petra Onnela naureskelee.
Katso yllä olevalta videolta, miltä torttu näyttää.
Kahdeksan kiloa sokeria, 30 kananmunaa ja kahdeksan kiloa voita
Vaikuttavalta näyttävän, 46 senttiä korkean ja yli 30-kiloisen runebergintortun leipoi kahvilassa työskentelevä leipuri Satu Koivunen.
Porin torttu vie siis Suomen suurimman runebergintortun tittelin, jota on vuodesta 2019 asti pitänyt Fazer Leipomon 40 senttiä korkea torttu.
Ensimmäisen punnituksen jälkeen torttua on vielä hieman kostutettu rommi-sokerivedellä, mutta ei ihan samassa mittakaavassa kuin tavallisen kokoisia, ettei se lähde murenemaan.
Tortun leipomiseen meni noin kahdeksan kiloa sokeria, 30 kananmunaa ja kahdeksan kiloa voita.
– Tämä on ihan täyttä, tuhtia ja jämäkkää tavaraa, Petra Onnela toteaa.
Onnelan mukaan suunnitelmana on, että torttu tarjoiltaisiin kahvilan asiakkaille maanantai-iltana.
Isosta tortusta saa kahvilan laskelmien mukaan lohkottua ainakin 240 pienempää torttua, jotka tarjotaan nopeinten paikalle saapuville.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti