Mämmiä voi hyödyntää yllättävällä tavalla: "Jos on jäänyt puoli tuokkosta mämmiä yli..."
Mämmistä on moneksi! Viiden jälkeen -ohjelmassa vinkattiin herkullisia mämmijälkiruokia.
Mämmi jakaa suomalaisten mielipiteet: toisille se on pääsiäisen ehdoton herkku ja toiset pysyttelevät perinneruoasta mahdollisimman kaukana.
Jos mämmiä ei halua syödä sellaisenaan, kannattaa kuitenkin antaa mahdollisuus ruokalajille uudessa muodossa! Marttojen kotitalousasiantuntija Anna Tikkanen vinkkasi Viiden jälkeen -ohjelmassa kaksi mämmistä tehtyä jälkiruokaa.
– Jos on jäänyt puoli tuokkosta mämmiä yli, niin se sopii aivan hyvin kääretorttuun täytteeksi, Tikkanen vinkkasi.
Kääretortun lisäksi ohjelmassa valmistettiin myös superhelppoa mämmipehmistä.
Katso jutun yllä olevalta videolta, miten pääsiäisen mämmiherkut valmistuvat ja nappaa ohjeet:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti