Jyrki Sukula ylistää Teresa Välimäen lohiohjetta – "Koko kesän juhannuskirjolohi"
MTV:n Grillimestarit-sarjassa valmistettu grillilohi on kesän varma hittiohje.
MTV:n Grillimestarit-sarjassa kokit Teresa Välimäki ja Risto Mikkola ottavat toisistaan mittaa valmistamalla yllätyslaatikon raaka-aineista maukkaita grilliherkkuja.
Sarjan avausjaksossa kokit saivat tehtäväkseen valmistaa annokset, joissa tulisi käyttää ainakin kirjolohta, kolajuomaa, munakoisoa, herkkusientä sekä punasipulia. Jakson lahjomattomana makutuomarina toimi kokki Jyrki Sukula.
"Koko kesän juhannuskirjolohi"
Teresa Välimäki loihti kirjolohesta vastustamattoman lisukkeilla höystetyn grilliannoksen, jonka nimesi koko kesän juhannuskirjoloheksi. Kirjolohi maustettiin muun muassa savuchilillä ja timjamilla ja tarjoiltiin kolakastikkeen kera.
– Juhannus on aina niin nopeasti ohi, joten miksei juhannusta jatkaisi tällä ruoalla 2,5 kuukautta, Välimäki perusteli annoksensa nimeä.
Sukula vaikuttui jaksossa sekä Välimäen että Mikkolan annoksista.
– Molemmat ovat taivaallisen hyviä. Siis aivan fantastisia, Sukula ylisti.
Nappaa jaksossa ylistetyn lohen resepti: Grillimestarit: Koko kesän juhannuskirjolohi ja lisukkeet
Grillimestari perjantaisin klo 19.30 MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomossa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti