Juhannuksen selvä hittiruoka: "Sitä ei pysty grillissä pilaamaan"
Grillimakkaran asemaa suosituimpana juhannusruokana on vaikea horjuttaa.
Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla aiemmin kerrottiin, monelle suomalaiselle kesä ei ole kesä ilman grillimakkaraa. K-ryhmä tuoreen kyselytutkimuksen perusteella nimittäin jopa 92 prosenttia suomalaisista syö kesäisin makkaraa. Suurin myyntipiikki makkaramyynneissä nähdään juhannusviikolla.
Mikä uusista grillimakkaroista on paras? Testasimme: Uutuusgrillimakkarat makutestissä – Halpa vs. kallis -raati: "Varokaa yllättäviä turskahduksia"
Suomalaisten makkaramaku on vuosien varrella muuttunut aiempaa lihaisammaksi, mutta jauhoisemmille perusmakkaroillekin riittää kysyntää. Makkaran suosiolle on ainakin yksi selvä syy:
– Sitä ei pysty grillissä pilaamaan, jos ei sitä nyt ihan hiileksi korvenna, toteaa logistiikkapäällikkö Juha Laitila Atrian Nurmon tehtaalta.
Millaista grillimakkaraa suomalaiset ostavat tänä juhannuksena? Entä miten juhannus näkyy makkaratehtaan toiminnassa? Katso jutun yllä olevalta videolta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka