Voittaako Petri Kontiola uransa ensimmäisen kannun? Tappara-käskijältä rehellistä puhetta yllätyspaluusta: "Isoin haaste"

Petri Kontiola myöntää: ura vetelee viimeisiä 2:18
Petri Kontiola myönsi finaalisarjan alkaessa: ura vetelee viimeisiä

Tappara-sentteri Petri Kontiola, 39, voi tänään sunnuntaina pokata mittavan uransa ensimmäisen seurajoukkuemestaruuden. 

Kontiola laittoi viime keväänä hokkarit naulaan Ilves-pelaajana, mutta teki yllätyspaluun SM-liigaan lokakuussa. Kontiola palasi Tappara-nuttuun 16 vuoden tauon jälkeen. Kiekkotaituri lähti seurasta aikanaan maailmalle. 

Tappara-valmentaja Pasi Puistola kertoo MTV Urheilulle, että kokenut Kontiola on ollut uuden edessä, vaikka seura on tuttu. Tekemistä oli alkuvaiheessa myös pelikunnon saavuttamisessa.

– Paljon uusia asioita pelillisesti hänellekin. Hän on saanut sen vanhan "tietokoneen" vähän kuin nollattua ja päässyt tähän meidän pelisysteemiin kiinni. Siinä on varmasti ollut se isoin haaste, Puistola sanoo.

Kontiola on pelannut Tapparassa aavistuksen aiempaa pienemmässä roolissa. Keskushyökkääjä on kerännyt 15 pudotuspeliotteluun pisteet 1+8=9.

– Paranee koko ajan. Tietysti kyseessä on kokenut pelaaja, joten hän tietää, mitä pudotuspelikiekko on, ja hän on hyvin vastannut siihen, Puistola jatkaa.

Tappara johtaa SM-liigan finaalisarjaa Pelicansia vastaan voitoin 3–1. Seuralla on mahdollisuus varmistaa tänä iltana kolmas peräkkäinen Suomen mestaruus. 

Pitkälti yli 1000 ammattilaisottelua pelannut Kontiola ei ole koskaan juhlinut voittoa. KHL-taipaleellaan "Konna" oli kertaalleen mukana finaalisarjassa, ja Leijonista tilillä on kolme MM-hopeaa. 

Kontiola pelaa 39-vuotiaana ensimmäistä kertaa SM-finaaleissa.

Sain mahdollisuuden, missä pääsin tällaisen hyvän joukkueen matkaan. Olen ollut todella nöyrä ja olen yrittänyt tehdä hommia niin hyvin kuin pystyn. Olen keskittynyt ja nauttinut matkasta. Nyt on enää loppusivallus jäljellä, eikä tässä tarvitse sen enempää jännittää. Yritän vain elää hetkessä. En jaksa miettiä sen pidemmälle. Kivoja aikoja – kohta tämä loppuu, Kontiola puhui MTV Urheilun lähetyksessä finaalien alkaessa.

Tapparan ja Pelicansin viides finaaliottelu pelataan sunnuntaina klo 17 alkaen. Peliä voi seurata MTV Katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat