SM-liigan finaaleissa kutkuttava asetelma – Tappara jaksaa hämmästyttää Petteri Sihvosta: "Tolkun tuolla puolen"

Grönborg vs. Niemelä – Sihvonen avaa SM-liigan mielenkiintoista valmentaja-asetelmaa 4:03
Grönborg vs. Niemelä – Sihvonen avaa SM-liigan mielenkiintoista valmentaja-asetelmaa.

Tappara ja Pelicans aloittavat SM-liigan loppuottelusarjan lauantaina Tampereella. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen odottaa kahden erilaista jääkiekkoa peluuttavan päävalmentajan kohtaamista vesi kielellä.

SM-liigan finaaleissa nähdään viime kevään toisinto, kun Tappara ja Pelicans iskevät yhteen. Vaikka joukkueet ovat samat, on asetelma silti hyvin erilainen. Tommi Niemelän valmentama Pelicans saa vastaansa Rikard Grönborgin Tapparan, jonka eroaa merkittävästi Jussi Tapolan johtamasta viime kevään Tappara-ryhmästä.

Petteri Sihvonen arvioi kaksikon asetelmia MTV:n Liigaviikko-ohjelmassa.

– Niemelä edustaa sitä meidän peli plus ultraa. Pidemmälle vietyä meidän peliä, suomalaista lätkää, Sihvonen aloittaa.

– Sitten siellä tommoisessa pohjoisamerikkalais-, eurooppalais-, ruotsalaiskatsannossa Tappara on tullut haastamaan sitä.

Matkalla loppuotteluihin Pelicans raivasi tieltään HIFK:n ja Kärpät. Tapparan tehokkuuden puolestaan saivat tuta TPS ja KalPa, jotka Sihvosen mielestä tekivät virheen pyrkiessään kaatamaan Tapparaa tamperelaisten omilla aseilla.

Asiantuntijan mielestä Pelicans on valmiimpi vastaamaan Tapparan peliin omilla lääkkeillään.

– Pelicansin ei kovin paljon tarvitse muuttaa mitään, kun siinä on luonnollisella tavalla – voi sanoa hyökätessä ja prässätessä – tolkku mukana. Ei sentään kolmella prässätä. Näytti välillä, että KalPalla tai Tepsillä oli menossa kolmen hyökkäjän jalat pohjoiseen päin, kun Tappara sai kiekon, Sihvonen ruotii.

Niin vaan 60 runkosarjan ottelua plus pudotuspelit Tappara on löytänyt niitä hetkiä niille nopeille käännöille, jotka välillä näyttää, että onko ne tuuria vai mitä ne on. Se on jo tolkun tuolla puolen välillä.

Katso Sihvosen analyysi finaaliparin päävalmentaja-asetelmasta pääkuvan paikalla olevalta videolta. 

Sihvonen odottaa innolla Pelicansin valmennusjohdon valintoja Tappara-sarjaan.

Odotan vesi kielellä, mitä Niemellä, Silander (apuvalmentaja Jussi Silander) ja Yli-Junnila (apuvalmentaja Juhamatti Yli-Junnila) ovat päättäneet, miten Tappara on kaadettavissa.

Koko Liigaviikko-ohjelman voit katsoa alla olevalta videolta. 

Liigaviikko: Uusiutuva Tappara ja rohkea Pelicans – SM-liigan finaaleissa kohtaavat kaksi loistavasti johdettua seuraa 23:24
Liigaviikko: Uusiutuva Tappara ja rohkea Pelicans – SM-liigan finaaleissa kohtaavat kaksi loistavasti johdettua seuraa.


 

Lue myös:

    Uusimmat