Ruotsin NHL-supertähti "erittäin kiinnostunut" MM-kisoista: "Aion juoda ensin muutaman oluen"

Pittsburgh Penguinsin supertähtipuolustaja Erik Karlsson kertoo olevansa erittäin kiinnostunut kevään MM-kisoissa pelaamisesta.

Pittsburgh Penguinsin kausi päättyi pettymykseen, kun Sidney Crosbyn, Erik Karlssonin ja Jevgeni Malkinin tähdittämä joukkue jäi pudotuspelien ulkopuolelle. Penguinsin kohtalo sinetötyi jo ennen viime yötä pelattua kauden päätösottelua, kun Washington Capitals raivasi tiensä viimeiseen pudotuspelipaikkaan edellisenä iltana.

Ruotsalaislehti Expressenille tuntojaan purkanut tähtipuolustaja Karlsson kertoi tarvitsevansa seuraavaksi henkisen ulospuhalluksen, mutta halua jatkaa kautta maajoukkuepaidassa on olemassa.

– Nyt aion juoda muutaman oluen ja ottaa rauhallisesti muutaman päivän ja sitten katsoa, missä mennään. Mutta olen erittäin kiinnostunut MM-kisoista, Karlsson paljasti.

33-vuotias Karlsson kertoo olleensa läpi kauden tiiviissä yhteydenpidossa Ruotsin maajoukkueen johdon kanssa.

– Kehoni tuntuu olevan täysi kunnossa. En ole enää nuori, joten on katsottava, miltä tuntuu, kun kaikki rauhoittuu, jos kaikki on yhä täydellisesti. Sitten pitää katsoa, miltä perheen kesäsuunnitelmat näyttävät. Tahto on aina olemassa, siitä ei ole kysymys. Toivon, että saamme jotain sovittua, Karlsson avasi.

– Olen erittäin nälkäinen. On vain toivottava, että kaikki saadaan toimimaan. Otan muutaman päivän sitä arvioidakseni. Se on kuitenkin avoinna, Karlsson tuumasi.

Sulavasti luisteleva Karlsson nakutti Pittsburghissa tällä kaudella 11 maalia ja 56 tehopistettä 82 ottelussa. Viime kaudella Tre Kronor -tähti oli erityisne hurjassa iskussa, kun hän takoi San Josessa peräti 101 pistettä runkosarjassa.

Jos Karlsson vahvistaa Ruotsin MM-joukkuetta, joukkueessa riittää tähtipölyä ainakin takalinjoilla. Aiemmin Buffalo Sabresin ykköspakki Rasmus Dahlin vahvisti tulevansa kevään kisoihin.

Karlssonin lisäksi Pittsburghin ruotsalaisista myös Rickard Rakell, 30, ilmaisee Expressenille kiinnostuksensa Tre Kronor -paidasta. Puolustaja Marcus Pettersson, 27, sen sijaan jakaa lehdelle varautuneempia kommentteja MM-kisoissa pelaamisesta.

Jääkiekon MM-kisat alkavat 10. toukokuuta. Tänä keväänä turnaus järjestetään Tshekin Prahassa ja Ostravassa.

Lue myös:

    Uusimmat