Netflix ylitti odotukset – markkinat reagoivat tietoon omituisesti

Netflix on ylittänyt odotukset vuoden alussa niin käyttäjämäärässään kuin tuloksessaan. Suoratoistojätin mukaan se sai tammi–maaliskuussa 9,3 miljoonaa uutta käyttäjää ja teki tulosta 2,3 miljardia samalla ajanjaksolla. Yhtiön mukaan sillä on tällä hetkellä lähes 270 miljoonaa käyttäjää.

Netflixin osake luisui kuitenkin markkinoiden jälkikaupassa yli kolme prosenttia. Syyksi oletetaan sitä, että yhtiö kertoi myynnin laskevan kuluvalla neljänneksellä markkinoiden odotuksia enemmän.

Yhtiön tulos oli miljardi dollaria suurempi kuin viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Yhtiön liikevaihto puolestaan oli 9,4 miljardia dollaria, kun se vuotta aiemmin oli 8,2 miljardia.

Yhtiö sanoi tiedotteessaan, että samassa taloudessa asuvien asiakkaiden yhteiskäytön ansiosta palvelun katsojamäärä on yli puoli miljardia.

– Yksikään viihdeyhtiö ei ole koskaan yltänyt vastaavaan ja samalla kunnianhimolla, Netflix totesi tiedotteessaan sijoittajille.

Netflixin osake on ollut viime aikoina kasvussa. Palvelu on saanut takaisin tilaajia sen jälkeen, kun se pyrki estämään laajempaa tilien yhteiskäyttöä. Yhtiö on alkanut käyttää ohjelmiensa ohessa osittain myös mainoksia.

Yhtiö nojaa laajasti uusiin tuotantoihin.

Tänä vuonna nähdään muun muassa Squid Gamen toinen tuotantokausi. Korealaissarja on yksi Netflixin katsotuimmista.

Tulossa on myös Britannian prinssi Harryn ja hänen puolisonsa Meghan Marklen uusi realitysarja. Elokuvapuolella Netflix on kertonut, että valkokankaalle palaa Eddie Murphy Beverly Hillsin kyttä -elokuvasarjan jatko-osassa.

Lue myös:

    Uusimmat