Kirjailija Aki Parhamaa on kuollut 34-vuotiaana

Kirjailija Aki Parhamaa on menehtynyt.

Kirjailija Aki Parhamaa on menehtynyt 34-vuotiaana. Kuolinuutisesta kerrotaan Tammi-kustantamon Instagram-tilillä, jossa on julkaistu kirjailijan muistopäivitys. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Tähyämme tähtiä vielä viimeisen kerran, villisti myrskyävältä mereltä. Seuraamme niitä unelmien saarelle, missä vanhat legendat muistetaan vielä viimeisen kerran, julkaisussa siteerataan Parhamaan sekä Anders Vacklin sanoja kirjasta Replica. Sensored Reality 3. 

Edesmenneen kirjailijan muistokirjoitus julkaistiin Helsingin Sanomissa keskiviikkona 24. huhtikuuta. Kirjoituksen ovat laatineet Parhamaan vanhemmat sekä kihlattu. Sen mukaan Parhamaa menehtyi Helsingissä 8. huhtikuuta. Hän oli sairastanut pitkään keuhkofibroosia. 

Parhamaa opiskeli elokuva- ja näytelmäkirjoittamista Oxfordissa ja valmistui humanististen tieteiden kandidaatiksi Jyväskylän yliopistosta vuonna 2017.

Kirjoituksessa kerrotaan, että jo varhaisella iällä kirjailija sairastui lastenreumaan ja vuonna 2010 Parhamaalla diagnosoitiin keuhkofibroosi, joka on sairautena harvinainen, mutta johtaa yleensä kuolemaan. Vakavasta diagnoosista huolimatta Parhamaa säilytti aina huumorintajunsa sekä elämänhalunsa, muistokirjoituksessa kerrotaan. 

Hän halusi viettää mahdollisimman normaalia elämää, käydä kuntosalilla ja hiphop-tanssitunneilla. Ystävät ja perhe olivat hänelle erittäin tärkeitä. Hän jaksoi aina hymyillä ja vitsailla raskainakin aikoina.

Kirjailija muistetaan muun muassa nuortenkirjoistaan Beta, Glitch sekä Replica sekä näytelmästään Keltainen Gerbera. 

Lue myös:

    Uusimmat