IS: Etsintäkuulutettu suomalainen liikemies otettu kiinni Saksassa

Suomalainen liikemies Thomas Zilliacus on otettu kiinni Saksassa tämän viikon tiistaina, kertoo Ilta-Sanomat.

Zilliacuksesta on annettu pidätysmääräys Singaporessa ja lisäksi kansainvälinen poliisi Interpol etsintäkuulutti hänet helmikuussa.

Ilta -Sanomat kertoo tavoittaneensa Zilliacuksen, joka on tällä hetkellä sairaalahoidossa Saksassa Baijerin alueella Kemptenin kaupungissa.

Zilliacus kertoo lehdelle olleensa matkalla Itävallan asunnoltaan Suomeen saamaan hoitoa sydänongelmiinsa ja korkeaan verenpaineeseensa. 

Poliisit ottivat Zilliacuksen kiinni Saksan puolella.

Zilliacus sanoo olleensa yhteydessä Singaporen viranomaisiin, mutta ei ole kertomansa mukaan päässyt selvittämään asiaa, koska on sydänvaivojensa takia lentokiellossa.

Zilliacus sanoo lehdelle, että kyseessä on joku väärinkäsitys ja että hän on halukas selvittämään asian.

MTV Uutisten tietojen mukaan Zilliacuksesta annettiin Singaporessa pidätysmääräys helmikuussa, koska häntä epäillään singaporelaisyhtiö Yuuzoon entisenä toimitusjohtajana harhaanjohtavista lausunnoista koskien yhtiön talousasioita.

67-vuotias Zilliacus kertoi aiemmin, että hän on tehnyt poliisien kanssa yhteistyötä vuodesta 2018, eli siitä asti kun tutkinnat alkoivat. 

Zilliacus on kuvaillut pidätysmääräystä "käsittämättömäksi".

Zilliacus nousi otsikoihin viime vuonna, kun hän ilmoittautui mukaan Manchester Unitedin omistajuuskilpailuun, mutta jättäytyi siitä lopulta pois.

Zilliacus toimi aikoinaan myös Nokian aluejohtajana Aasiassa. Nokia-aikojensa jälkeen hän on asettunut Singaporeen ja toiminut siellä useissa eri alojen yrityksissä.

Lue myös:

    Uusimmat