Historia havisee: Ferrari ottaa käyttöön "odottamattomat värit"

Ferrarin F1-talli kilpailee Miamin GP:ssä ensi viikolla sinisen sävyissä.

Ferrari ilmoitti F1:n verkkosivujen mukaan aikovansa paljastaa "tuoreita ja odottamattomia värejä" tulevaan Miamin GP:hen. Se nähdään erityisvärityksessä sinisen sävyissä nimeltä Azzurro La Plata ja Azzurro Dino.

Kyse on kertaluonteisesta tempauksesta. Punaisesta väristä tunnettu ikoninen F1-talli ottaa sinisen sävyt käyttöön juhlistaakseen 70:ää vuotta siitä, kun Ferrari liittyi Yhdysvaltain markkinoille.

Ferrari ei kertonut tarkemmin, missä määrin siniset sävyt korvaavat autossa sen perinteisen punavärityksen. Ferrari paljastaa uuden ilmeen ennen kuin Miamin GP ajetaan ensi viikon lopulla.

Sinisen sävyt

Ferrarin Miamissa käyttämä vaaleampi sinisen sävy Azzurro La Plata on Argentiinan kansallinen kisaväri. Sitä käytti yllään muun muassa Ferrarin ensimmäinen maailmanmestari, F1-mestaruudet 1952 ja 1953 voittanut italialainen Alberto Ascari. Samaa väriä nähtiin Ferrari-kuljettajien kilpa-asuissa myös 1960-luvulla.

Azzurro Dino on syvempi sävy, jota myös monet kuljettajat muinoin suosivat. Viimeisimmäksi sitä nähtiin Ferrarilla vuonna 1974, minkä jälkeen kuskien puvut vaihtuivat sinisestä tutun punaiseen ja satunaisesti käytettyyn valkoiseen.

Ferrarin kisakuljettajina toimivat Charles Leclerc ja Carlos Sainz ovat MM-sarjassa kolmantena ja neljäntenä, edellään Red Bull -kaksikko Max Verstappen ja Sergio Pérez.

Lue myös:

    Uusimmat