Kuinka hyvin voi 20 eurolla syödäkään? Täyttävä ja maukas ateria arvostetussa ravintolassa oluen kera viisi euroa? Kaunas näyttää mallia.
Kerroin aluksi Kaunasista viikonloppumatkailijan silmin. Nyt ravintoloihin. Tutkin etukäteen hämmentyneenä kaupungin ravintolatarjontaa. Siellä on 360.000 asukasta, mutta ei tuntunut löytyvän yhtä ainutta korkeatasoista ravintolaa. En hae Michelin-tähtiä, mutta haluan kokea, missä kussakin matkaamassani paikassa mennään ruokapuolella. Parasta ruokaa veikkasin saavani ranskalaisen keittiön Le Rougesta. En silti halua mennä syömään ranskalaista, italialaista tms. ruokaa Liettuaan. Siispä katse kohti paikallista ruokaa tarjoaviin rafloihin.
Avilys - pienpanimo ja gastropub
Lounas venähti kaupungin valloituksen myötä pitkälle. Onneksi kohdalle osui Kaunasin kenties ainoa panimoravintola, Avilys. Mutkaton ilmapiiri, ystävällinen henkilökunta, omatekoista olutta ja maittavan oloinen ruokalista. Ei kai sitä muuta tarvita. Otan savustettua possunpotkaa paistetuilla perunoilla ja piparjuurikastikkeella. Hyvin vahvat maut ja ensimmäinen väläys liettualaisesta makuperinnöstä, joka sekoittaa (mielestäni) yhteen saksalaista ja venäläistä keittiötä. Vaimon kylmäsavulohi-katkarapusalaatti yllätti olomuodollaan. Majoneesipohjainen salaatti ei ollut ihan sitä, mitä haettiin, mutta ei huonoakaan. Olut oli samettisen pehmeää. Kahvit ja vichyt perään ja laskua kahdelle viinilasille ja oluttuopilliselle sekä pääruoille kertyi yhteensä 25 euroa.




