Onko sinulla tällainen piirakkavuoka? Poista käytöstä – Stockmann vetää myynnistä

shutterstock_344907614 copy
Takaisinvedettäviä piirakkavuokia on myyty Stockmannilla. Stockmann/Shutterstock

Stockmannilla myynnissä olleesta piirakkavuoasta irtoaa liikaa terveydelle mahdollisesti haitallisia metalleja. 

Stockmann Oy ja Ruokavirasto tiedottavat piirakkavuoan takaisinvedosta. Kyseessä on kiinalaista alkuperää oleva vuoka, jota on markkinoitu saksalaisen RBV Birkmannin nimellä ja tuotenimikkeellä Premium Baking Tart Pan. Vuoan läpimitta on 28 senttimetriä.

PremiumBaking copy

Tuotetta on Suomessa myyty viime vuodesta alkaen Stockmannin verkkokaupassa sekä Helsingin Aleksanterinkadun myymälässä.

"Pyydämme asiakkaitamme palauttamaan ostamansa tuotteen Stockmannille"

Ruokaviraston mukaan tuotteesta on todettu Saksassa tehdyssä viranomaisvalvonnassa, että vuoasta siirtyy nikkeliä, mangaania ja kobolttia, mikä saattaa olla terveydelle haitallista.

– Laatutarkastuksessa on ilmennyt, että tuotantoerässä 23035 on havaittu virhe, minkä vuoksi pyydämme asiakkaitamme palauttamaan ostamansa tuotteen Stockmannille. Eränumero on ollut merkittynä ainoastaan tehdaspakkaukseen ja siten ei ole mahdollista jälkikäteen tarkistaa.

Tästä johtuen Stockmann pyytää kaikki Premium Baking Tart Pan -piirakkavuoat palautettavaksi Stockmannille. Lisätietoa kuluttajille löytyy Stockmann Oy:n verkkosivuilla olevasta tiedotteesta.

Tuotteen tarkemmat tiedot:

Valmistaja: RBV Birkmann GMBH Halle
Tuote: Premium Baking Tart Pan with enamel bottom, 28 cm
EAN-koodi: 4026883882119
Maahantuoja: Stockmann Oyj Abp

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja