Zelenskyi puhuu Suomen kansanedustajille perjantaina

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi puhuu Suomen kansanedustajille etäyhteyksin perjantaina. MTV Uutiset Live näyttää Zelenskyin puheen suorana lähetyksenä. 

Zelenskyi pitää puheen videoyhteyden välityksellä eduskunnan täysistuntosalissa kellon yhden aikaan. Tilaisuuden odotettu kesto on 15 minuuttia.

Yleisölehterin ovet eivät ole avoinna tilaisuutta varten. Yle televisioi tilaisuuden suorana. Tilaisuus on englanninkielinen.

Zelenskyi on Ukrainan sodan aikana pitänyt videoyhteydellä useita puheita länsimaiden parlamenteille. Hän on vedonnut avun antamiseksi Ukrainalle esimerkiksi Yhdysvaltain kongressille, Britannian parlamentille ja Euroopan parlamentille pitämissään puheissa.

Zelenskyi ei ole pelännyt puheissaan kritisoida kohdeyleisöään riittämättömistä toimista Ukrainan sodan eteen. Tiistaina hän puhui YK:n turvallisuusneuvoston kokouksessa, jossa hän vaati pysyvän jäsenen Venäjän erottamista neuvostosta. Hän kyseenalaisti neuvoston kyvyn tarjota turvaa maailmalle.

Eduskunta kokoontuu myöhemmin perjantaina kahdelta täysistuntoon. Zelenskyin puhe ei siis ole osa täysistuntoa.

Presidentti Zelenskyi vieraili Butshassa – puhui tunteikkaana tapahtumista: “Tämä on enemmän kuin kansanmurha” 2:23
Tältä näytti presidentti Zelenskyin vierailu Butshassa – puhui tunteikkaana tapahtumista: “Tämä on enemmän kuin kansanmurha”.

Lue myös:

    Uusimmat