Mainos

Yrittäjien uusi nokkamies on hammaslääkäri

Suomen Yrittäjien uudeksi puheenjohtajaksi on valittu savonlinnalainen hammaslääkäriyrittäjä Jarkko Wuorinen. Wuorinen löi toisella kierroksella hyvinkääläisen tilintoimistoyrittäjän Antti Rantalaisen.

Suomen Yrittäjät valitsi puheenjohtajan liittokokouksessaan Rovaniemellä.

Wuorinen toimii yrittäjänä ja toimitusjohtajana pääosin omistamissaan Wiisaudenhammas-yhtiöissä. Näihin kuuluu neljä hammaslääkäriasemaa ja kaksi hammaslaboratoriota sekä koulutus-, ohjelma- ja julkaisutoimintaa harjoittava yhtiö FinDais Ky. Yhtiöiden toimipisteet sijaitsevat Rovaniemellä, Savonlinnassa, Helsingissä ja Oulussa.

Wuorinen on ollut Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja. Varapuheenjohtajan vastuualueeseen kuuluu koulutus-, hyvinvointi-, aluekehitys- ja kansainväliset asiat.

Wuorinen on ollut myös Savonlinnan kaupunginvaltuutettuna vuodesta 1993.

"Tukipaketti pk-yritysten turvaamiseksi"

Wuorinen esittää tukipakettia pienten ja keskisuurten yritysten maksuvalmiuden turvaamiseksi. Savonlinnalainen hammaslääkäriketjun omistaja nousi perjantaina yrittäjäliiton johtoon Rovaniemen liittokokouksessa. Hän löi niukasti hyvinkääläisen tilitoimistoyrittäjän Antti Rantalaisen äänin 986-928.

Pian valintansa jälkeen Wuorinen kertoi, että hän tapaa jo ensi viikolla valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) ja elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) tukipaketin vauhdittamiseksi. Hän aikoo esittää selvitystä siitä, kuinka paljon tukea tarvitsevia yrityksiä on, ja kuinka paljon ne tarvitsevat rahaa.

Wuorinen korosti, että terveellä pohjalla olevia yrityksiä on ajautunut maksuvalmiusahdinkoon finanssikriisin takia. Tukea tarvitsevien yritysten määrää uusi puheenjohtaja ei lähtenyt arvioimaan. Rahallisen tarpeen hän summasi karkeasti muutamaksi sadaksi miljoonaksi euroksi.

Wuorinen aikoo puheenjohtajana käydä aktiivista vuoropuhelua työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen sekä poliittisten vaikuttajien kanssa. Hän itse on keskustan valtuutettu Savonlinnassa ja ehdolla myös sunnuntain kuntavaaleissa. Puheenjohtajapaikan niukasti hävinnyt Rantalainen on kokoomuslainen.

Wuorinen lupasi luotsata liittoa samalla peruslinjalla, kuin tehtävän jättänyt kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehti.

- Painotuseroja toki on. Minä puhun inhimillisemmän yrittäjyyden puolesta ja henkilöstöstä huolehtimisesta. Lehti puhui ehkä enemmän taloudellisilla faktoilla, hän luonnehti.

Kriisi huolestutti

Liittokokouksen kannanotto heijastelee vahvasti huolta talouden kansainvälisestä kriisistä. Yritysten luotonsaanti on vaikeutunut, rahoitusehdot kiristyneet ja kuluttajien epävarmuus kasvanut.

- Yritysten rahoitustilanteen helpottamiseksi on tuettava erityisrahoituslaitosten, eritoten Finnveran, mahdollisuuksia myöntää yritysluottoja. Julkisia investointeja olisi aikaistettava ja tienpidon määrärahoja nostettava.

Kannanotossa esitetään myös 164:ssä kunnassa menossa olevan palkkatukikokeilun laajentamista koko maahan. Se mahdollistaisi pienyrittäjälle ensimmäisen työntekijän palkkaamisen määräaikaisena tukea menettämättä. Nyt tuen edellytyksenä on toistaiseksi jatkuva työsopimus.

Yrittäjäliitossa on hieman yli 100 000 pk-yritystä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.