Mainos

Yllätys piironginlaatikossa: isoisän perintölusikat Titanicin pöytähopeita

Pienessä portugalilaisessa kalastajakylässä on sadan vuoden ajan kuiskuteltu tarinaa, joka nyt on päässyt päivänvaloon.

Ílhavossa, Atlantin rannikolla on sunnuntaisin syöty keittoa hopealusikoilla, joiden on uskottu olevan peräisin vuonna 1912 uponneesta loistoristeilijä Titanicista.

Tarina kertoo laatikollisesta hopeisia ruokailuvälineitä, jonka ilhavolainen Trombetas-purjelaivan kapteeni pelasti kellumasta lähellä loistoristeilijän haveripaikkaa. Siihen aikaan suuret portugalilaiset kalastusalukset kävivät pyytämässä turskaa pohjoisella Atlantilla.

Trombetasin kapteeni jakoi kotisatamassa laatikon sisällön ystäviensä kanssa. Yksi ystävistä oli rouva Ana Maria Lopesin isoisä, joka sai puoli tusinaa ruokalusikoita.

Kolme vuotta sitten rouva Lopes hieraisi silmiään käydessään loistoristeilijän esineistöä esitelleessä näyttelyssä. Vitriineissä oli tutun näköisiä pöytähopeita, joissa oli sama kohokuvioitu tähti kuin hänen perintöhopeissaan: White Star Lines -varustamon tähti.

Varmemmaksi vakuudeksi, rouva Lopes löysi ruokalusikkansa myös näyttelyn luettelosta. Oli pakko uskoa, että suusta suuhun kulkenut tarina oli totta.

Rouva Lopes sanoo, ettei ole koskaan arvioittanut lusikoitaan. Silloin tällöin hän yhä kattaa ne ruokapöytään - pysyväthän hopeiset aterimet parempina, kun niitä käyttää.

(MTV3 - SIC)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.