Mainos

Yliopisto ei aio reagoida professorin epäiltyyn vakoiluyhteyteen

Helsingin yliopistossa ei aiota toistaiseksi reagoida helsinkiläisen matematiikan professorin ja huippututkijan epäiltyyn Stasi-yhteyteen. Rehtori Thomas Wilhelmsson ei näe asian liittyvän mitenkään professorin rooliin yliopisto-opettajana.

– En näe, miten tämä asia liittyy matematiikan opetukseen, hän sanoo.

Professori Lassi Päivärinta ei ole Wilhelmssonin mukaan kertonut epäilyistä yliopistolle, eikä Wilhelmssonkaan aio erityisesti keskustella asiasta professorin kanssa.

– Olisin aika yllättynyt, jos professori ottaisi yhteyttä ja kertoisi, että jotain on tapahtunut 20 vuotta sitten, Wilhelmsson sanoo.

Päivärinta itse kommentoi STT:lle tekstiviestitse, ettei hänellä ole mitään uutta sanottavaa asiassa. Helsingin Sanomien mukaan Päivärinta kiistää toimineensa DDR:n tiedustelupalvelulle.

Stasi-arkisto vahvisti lehdelle, että professorista on siellä mapillinen asiakirjoja, joiden mukaan hän toimi vakoojana. Päivärinta kommentoi lehdelle lähettäneensä tieteellisiä julkaisuja ystävilleen Jenan yliopistoon ja vastaanottaneensa yhden epäilyttävän maksun Budapestin matkasta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.