Yli 60 ihmistä kuoli hääjuhlassa Afganistanissa – murtunut sulhanen kuvailee tapahtumia: "Olen menettänyt toivoni"

Afganistanilainen Mirwais Elmi kertoo menettäneensä uskon elämään sen jälkeen, kun hänen hääjuhlaansa iskettiin viikonloppuna. Afganistanin Kabulissa yli 60 ihmistä kuoli hääjuhlassa tehdyssä iskussa, jonka takana terroristijärjestö Isis kertoo olevansa.

Sulhanen Elmi kertoo Tolo Newsin televisiohaastattelussa, että hänen puolisonsa pelastui, mutta hän menetti veljensä ja muita sukulaisiaan. Haastattelusta uutisoi BBC.

Elmi kertoo muistavansa, kuinka hän tervehti hymyileviä vieraita täyteen ahdetussa hääjuhlassa ja vain tunteja myöhemmin hän näki, kun näiden ruumiita vietiin pois.

–  Perheeni ja puolisoni ovat shokissa. He eivät voi edes puhua. Morsiameni pyörtyilee, hän sanoo.

– Olen menettänyt toivoni. Menetin veljeni, menetin ystäviäni, menetin sukulaisiani. En enää koskaan elämässäni ole onnellinen, hän sanoo.

Hän sanoo, ettei voi mennä hautajaisiin ja hän tuntee itsenä todella heikoksi. Hän myös sanoo, ettei kyseessä ole viimeinen kerta, kun afgaanit joutuvat kärsimään vaan kärsimys tulee jatkumaan.

Sulhasen isä kertoi afganistanilaiselle medialle, että hänen perheenjäsenistään 14 kuoli iskussa.

Afgaanihäät ovat suuria ja raikuvia juhlia, joissa on satoja ja usein jopa tuhansia vieraita juhlimassa teollisen kokoluokan häähalleissa. Miehet on usein erotettu juhlatiloissa naisista ja lapsista.

Isis: Yksi taistelija räjäytti itsensä ja muut laukaisivat ajoneuvon

Maan sisäministeriön edustaja kertoi aiemmin, että yli 60 kuolonuhrin joukossa on myös naisia ja lapsia. Hän kertoi räjähdyksen tapahtuneen kaupungin länsiosassa sijaitsevassa hääjuhlille tarkoitetussa tapahtumapaikassa lauantai-iltana ennen yhtätoista paikallista aikaa.

Isis kertoi, että yksi taistelija räjäytti itsensä suuressa kokoontumisessa Kabulissa, ja muut laukaisivat räjähteitä täynnä olevan ajoneuvon. Terroristijärjestön lausunto julkaistiin Telegram-sovelluksessa.

Odotukset Yhdysvaltojen ja Talebanin välisestä sopimuksesta ovat kasvaneet viime aikoina. Osapuolten odotetaan allekirjoittavan lähiaikoina sopimuksen, jonka myötä yhdysvaltalaisjoukot alkaisivat vetäytyä Afganistanista.

Vastineeksi kapinalliset antaisivat lukuisia turvatakeita. Yhdysvallat on muun muassa vaatinut kapinallisia takaamaan, ettei Afganistanista tulisi enää turvapaikkaa terroristijärjestöille.

Yhdysvalloilla on maassa edelleen noin 14 000 sotilasta melkein kahden vuosikymmenen mittaisen, pattitilanteeseen ajautuneen sodan vuoksi.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on sanonut presidenttiytensä alusta saakka, että hän haluaa joukot pois Afganistanista.

Lue myös:

    Uusimmat