Yle: Koop Arponen paljasti palaneensa loppuun

Vuoden 2008 Idols-voittaja Koop Arponen kertoo torstaina nähtävässä Menestyksen hinta -ohjelmassa palaneensa loppuun vuonna 2010.

Suomalais.-hollantilaisen lahjakkaan laulajan elämä myllertyi lyhyessä ajassa totaalisesti. Koop menetti rakkaan isänsä kesäkuussa 2008, jonka jälkeen hän muutti Iso-Britanniasta takaisin isänsä kotimaahan Suomeen. Pian Suomeen muuton jälkeen Koop osallistui Idolsin karsintoihin ja loppu on suomalaista musiikkihistoriaa.

24-vuotias Koop hurmasi suomalaiset tv-katsojat brittiläisellä herrasmiesmäisyydellään ja upealla lauluäänellään sillä seurauksella, että Koop nappasi Idolsin voiton ylivoimaisesti. Kisan myötä Koop voitti paljon, mutta myös menetti samalla yksityisyytensä. Tuore voittaja joutui kovaan myllytykseen lehdistössä ja tunnollinen nuori mies painoi töitä tauotta. Samalla isän kuoleman aiheuttama tuskakin jäi käsittelemättä ja lopputuloksena olikin totaalinen uupuminen vain puolitoista vuotta Idols-voiton jälkeen.

Koop avautuu menestyksen hinnasta torstaina nähtävässä Menestyksen hinta -jaksossa, jossa nuori mies kertoo avoimesti myös loppuun palamisestaan.

– Mun menestyksen hinta on ollut yksityisyyden menettäminen. Julkisuus ei ole koskaan ollut mulle tarkoitus, mutta se on välttämätön. En mä pystynyt myöntämään itselleni missään vaiheessa, että mä voisin olla väsynyt. Mä poltin itseni loppuun. Mä en ollut ottanut taukoa, koko elämän ajan en ollut ottanut taukoa siihen asti. Heti isän kuoleman jälkeen meni kaksi päivää, niin mä olin töissä. Mä olen aina ollut töissä, kuusi, seitsemän päivää viikossa. Jos mulla oli joku asia, niin mä tein sen niin hyvin kuin mä pystyin. Olin tehnyt puolitoista vuotta sitä Idols-juttua, niin mun piti antaa itselleni se tauko. Silloin mä lähdin myös levy-yhtiöltä pois, Koop kertoo ohjelmassa.

Puolentoista vuoden aikana Koop teki Sony Musicin kanssa kaksi levyä. Yhteistyö päättyi lopulta Koopin aloitteesta, jonka jälkeen mies antoi aikaa itselleen. Pubisoittajana uransa aloittanut Koop oli soittanut jo pitkään akustisia keikkoja englantilaisten ystäviensä kanssa ja kaverukset perustivat lopulta The Flute of Shame -yhtyeen.

Musiikkibisnes on tunnetusti raakaa peliä, jossa menestyksen eteen on uhrattava paljon. Myös Koop sai huomata tämän, kun lehdistö tivasi tältä haastatteluja, joissa mies avaisi yksityiselämäänsä koko kansalle.

– Se ei vaan riitä, että sä olet hemmetin hyvä muusikko, jos haluat menestyä tällä alalla. Julkisuus on ollut mulle aika ahdistavaa. Mä tiedän, ja vaikka mä olen sanonut tämän ennenkin, niin on oltava käsi kädessä median kanssa, jos haluaa myydä massalle levyjä. Pitää vaan löytää se raja, mitä paljastaa itsestään ja henkilökohtaisesta elämästä ihmiselle, ketä sä et tunne ja kuinka paljon sitä voi tehdä, että sun levy saa näkyvyyttä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat