Mainos

Yle: Kantti kestää, tiedot tarkistettu

Yleisradion Silminnäkijä-ohjelman tuottaja vakuuttaa, että ohjelmassa esitetyt väitteet on tarkistettu perusteellisesti. Pääministerin lahjusväitteitä sisältävä ohjelma esitettiin TV2:ssa maanantaina.

Pääministeri Matti Vanhanen sanoi tänään, että ohjelma on "vauhdikkaasti tehty". Tuottajan mukaan Silminnäkijä sai kuitenkin vinkin ohjelmaansa jo vuosi sitten ja on tarkistanut tietoja pitkin matkaa.

- Ei tällaisia ohjelmia tehdä nopealla aikataululla. Ohjelman tekijä vastaavana tuottajana Helsingissä on kerännyt tietoa pitkän aikaa, sanoo Silminnäkijän tuottaja Hannele Valkeeniemi MTV:n uutisille.

- Me toimimme ammattimaisesti ja asiallisesti. Kyllä meidän tiedot pitävät.

Tuottaja sanoo, että Yleisradiolle esitetyt vaatimukset lähteen tietojen paljastamisesta ja jopa lähdesuojan murtamisesta lähentelevät painostusta.

- Kovaa kieltä käytetään. Asetetaan aikarajoja. Kovia vaatimuksia esitetään, mutta siihen olemme valmiita. Meidän kantti kestää, Valkeeniemi sanoo.

Yksityiskohdat paljastaisivat lähteen

Kohun käynnistyttyä Yleisradiota on kovisteltu kertomaan lisää nimettömän lähteensä väitteistä. Tänään Yle kertoi kuitenkin vain niukasti lisätietoja pääministerin saamaksi väitetystä puutavarasta.

Ylen mukaan Vanhanen olisi saanut talonrakennukseensa erikoishöylättyä puutavaraa, jonka arvo oli huomattava. Enempää yksityiskohtia Yle ei halua kertoa, sillä Valkeeniemen mukaan juuri nämä yksityiskohdat paljastaisivat lähteen.

Tuottaja sanoo ohjelmatiimin punninneen lakimiehen kanssa tarkkaan mitä lähteen paljastamista tiedoista voidaan kertoa julki paljastamatta lähdettä.

- Kysymys on sen verran huomattavasta erästä, että se ylitti työmaapäällikön hyväksymisvaltuuden, esittää Valkeeniemi tarkasti hiotun lauseen.

- Juristien ja asianomaisen piirin kanssa on hiottu, että mitä kaikkea voimme sanoa. Enempää emme voi kertoa, koska sitten lähdesuoja vaarantuu.

Valkeeniemi ymmärtää hämmennyksen, joka syntyy, kun Yle ei suostu kertomaan lisää tiedoistaan. Hän kuitenkin edelleen painottaa, että ohjelmalla ei pyritä kaatamaan pääministeriä.

- Emme ole kaatamassa ketään, vaan välittämässä tietoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.