Yksityisellä lääkäriasemalla ongelmia juoppolääkäreiden kanssa - ei valelääkäräiden

Yli 600 lääkäriä työllistävä lääkäriasema Diacor ei aio syynätä lääkäriensä papereita valelääkäritapausten vuoksi. Diacorin johtajalääkäri Anja Hallberg sanoo, että heillä ei ole ollut nuorten vastavalmistuneiden lääkäreiden kanssa ongelmia. Ongelmia on sen sijaan esiintynyt vanhempien, usein työpaikkaa vaihtaneiden lääkäreiden kohdalla.

- Taustalla on ollut päihdeongelmia tai väärinkäytöksiä, jotka ovat tulleet ilmi, kun on alettu kaivella, sanoo Hallberg.

Hallbergin mukaan yksityinen lääkäriasema ei saa edes palkata lääketieteen opiskelijoita.

- Julkisella puolella saa sijaiseksi palkata lääkäriopiskelijan, mutta meillä pitää olla valmistunut päästäkseen töihin. Olemme kaikilta meillä toimivilta tarkistaneet tutkintotodistuksen sekä tarkistaneet Valviralta, että henkilön lääkärioikeudet ovat kunnossa, sanoo Hallberg.

Valvira on lääkärirekisteriä ylläpitävä viranomainen.

Hallberg aikoo ilmitulleiden valelääkäritapausten vuoksi kuitenkin keskustella juristin kanssa siitä, pitäisikö ja kannattaisiko tarkistaa nykyisten lääkäreiden jo kerran esitetyt tutkintotodistukset. Esimerkiksi Karkkilan valelääkäritapauksessa nuori mies oli väärentänyt taitavasti opintotodistuksensa.

- Meillä on 650 ammatinharjoittajaa, että se olisi aika pitkä urakka alkaa syynätä papereita.

Hallberg on rekrytoinut lääkäreitä Diacorille muutaman vuoden. Hän kertoo rekrytoijan hälytyskellojen soivan tietyistä merkeistä.

- Epäilykseni heräävät, jos jollakulla on rikkonainen työhistoria. Tai sitten on työhaastattelussa vaan tullut tunne, että nyt ei ole kaikki kohdallaan, sanoo Hallberg.

Hän kertoo Diacorin käyneen rekrytointiprosessinsa vedenpitävyyden läpi jo niin sanotun myrkkyhoitajan tapauksen tultua ilmi viime vuonna.

- Kävimme silloin läpi rekrytointia hoitajien osalta ja totesimme, että seula on riittävän tiukka ja taustat tarkistettu huolellisesti, sanoo Hallberg.

Lue myös:

    Uusimmat