Yksin vaeltanut nainen edelleen kadoksissa – huono sää hankaloittaa etsintöjä Urho Kekkosen kansallispuistossa

Inarin poliisi etsii edelleen kadonneeksi henkilöksi ilmoitettua naista Kiilopäällä Urho Kekkosen kansallispuistossa.

Lapin poliisilaitos tiedotti aiemmin tänään etsivänsä kadonneeksi henkilöksi ilmoitettua naista Kiilopäällä Urho Kekkosen puistossa.

Viimeinen näköhavainto kadonneesta naisesta on tehty viime perjantaina. Puhelinyhteydessä hän on ollut viimeisen kerran lauantaina, jonka jälkeen häneen ei ole saatu yhteyttä.

Poliisi on tehnyt etsintää yhdessä Lapin Pelastuslaitoksen ja Lapin rajavartioston kanssa, mutta huono sää on vaikeuttanut etsintöjä. Poliisi aloitti maastoetsinnät eilen sunnuntaina.

Kateissa 60-vuotias kokenut hiihtäjä

Kadonnut on noin 60-vuotias kokenut hiihtäjä. Naisella on mukanaan hiihtämiseen tarvittavat varusteet, makuupussi ja makuualusta sekä 30-40 litran reppu. Hänellä on yllään tummat housut, vaalea takki ja puna-valkoinen pipo. Mukana repussa on myös vaihtovaatetta.

Poliisi sai tiedon kadonneesta henkilöstä naisen ystävältä. Ystävät olivat pitäneet yhteyttä vaeltamisen etenemisestä. Ystävä teki ilmoituksen poliisille, kun kadonnut ei saapunut suunniteltuun aikaan Kiilopäälle, kertoo Lapin poliisilaitos.

UKK-puisto on Suomen toiseksi suurin kansallispuisto ja se sijaitsee Savukosken, Sodankylän ja Inarin kuntien alueella.

Lapin poliisilaitos pyytää edelleen havaintoja yksin vaeltavasta naisesta viikonlopun aikana liikkuneilta Ruijanpolun lähialueella (Tammukkalampi, Suomunruoktu, Kiilopää). Kaikki havainnot pyydetään ilmoittamaan poliisille soittamalla hätänumeroon 112.

Jos henkilö katoaa, toimi näin! 0:48
Ohjeet tiivistetysti: Jos henkilö katoaa, toimi näin!

Lue myös:

    Uusimmat