Mainos

Yhtenäisen olohuoneen ja ruokailutilan sisustus

Muutoskohde alkaa aulasta, josta näkymä aukeaa kohti keittiötä ja olohuonetta. Keittiötä rajaa pitkä puolikorkea seinämä, joka muodostaa käytävän kohti portaiden vieressä olevaa ulko-ovea. Ovea ei käytetä, sillä se johtaa takapihalle, jossa ei ole oleskelutilaa. Sen sijaan terassille aukeava ovi, joka sijoittuu keittiön ja olohuoneen väliin, on ahkerassa käytössä. Muutoksen suunnitteli Marianne Sundell


Tällä hetkellä yläkerta on selkeä, mutta valjun tuntuinen. Vaikka lattia on paahtuneen kirsikan sävyinen ja keittiön kaapeissa on syvä ruskea sävy, on tunnelma hivenen kolkko. Olohuoneen puolelle sijoittuu valkoinen sohva ja valkoinen tv- taso.

Olohuoneen matto on pörröinen, ja siinä on kodikkuutta, jota perhe toivoo saavansa koko sisustukseen tehtävän muutoksen myötä. Lisää istumapaikkoja tarvittaisiin ruokailuryhmän ääreen ja sohvakin saisi olla kooltaan isompi.

Pehmeyttä tyynyistä ja tekstiileistä

Nuorenparin olohuoneen muutoksessa ei remontilta aivan vältytty. Seiniä ei maalattu vaan pehmeyttä saatiin lisäämällä tekstiilejä. Keskilattialla ollut tilanjakaja purettiin ja lattia paikattiin. Tilantuntua ja lisäneliötä tuli reippaasti keittiöön, kun turha käytävätila poistui.

Uuden ruokapöydän ääreen mahtuu istumaan 8-10 henkeä. Korkeakiiltoinen valkoinen pöytä tuo kontrastia mattapintaisiin seiniin ja leveät kromijalat antavat paksukantiselle pöydälle uskottavaa jyhkeyttä. Tuoleiksi valittiin pehmustetut tuolit, joissa on irtohuppu. Musta sävy jatkaa keittiön tummien kivipintojen sävyä ja kromin sävyiset jalat sitovat tuolit yhteen ruokapöydän kanssa.

Lisäistuimen pöydän ääreen saa uudesta tasosta, jonka päälle ommeltiin istuintyyny. Tason leveys mitoitettiin pöydän mukaan ja istuintyyny mukailee tuolien pehmustetun osuuden paksuutta.

Takka ja portaat uusittiin

Penkin yllä oleva taulu säilyi ennallaan, mutta se muutti olemustaan huomattavasti uuden sisutuksen myötä. Taulun tummanruskeat sävyt taittuvat lähes mustiksi, ja taulun ruskeat sävyt istuvat nyt hyvin paahtuneeseen lattiaan. Pienenä yksityiskohtana taulun oranssi raita toistuu sohvan koristetyynyssä. Uudet korkeakiiltoiset kalusteet nousevat kauniimmin seinäpinnasta esiin kun puunsävyiset jalkalista vaihdettiin valkoisiin.

Portaiden visuaalista ilmettä myös muutettiin kokonaisuuteen sopivaksi. Metalliset ja pyöreät pystyputket eivät miellyttäneet perhettä, joten vanha kaide levytettiin piiloon ja päälle teetettiin paksu valkoinen korkeakiiltoinen kansi. Nyt kun istutaan olohuoneessa ja katsotaan kohti portaikkoa, se on tyylillisesti jatkumoa linjakkaille muodoille ja korkeakiiltoisille pinnoille.

Remonttiin joutui myös keskilattialle sijoittuva takka, se oli aikaisemmin vain osittain pinnaltaan hierretty. Nyt 1,5 mm raekoolla olevalla antiikkilaastilla käsiteltiin myös hormin kohta, ja näin takasta tuli huolitellumman näköinen.

Sohvan syvyys käytön mukaan

Olohuoneen sohva vaihdettiin isompaan, ja nyt siihen mahtuvat myös ystävät istumaan. Sohvan syvyys vaihtelee käyttötarkoituksen mukaan. Tv:tä katseltaessa voi istua napakasti 95 cm syvällä sohvalla tai löhöillä 120 cm syvyisessä osuudessa rennommin. Sohva on linjakas ja se antaa tilaa maisemalle. Sohva saatiin lähemmäs ikkunaa kun ikkunalaudat kavennettiin, ja samalla ne maalattiin ruskeista valkoisiksi, jotta katse ei kiinnity niihin muuten hyvin vaaleassa kokonaisuudessa.

Isokokoinen matto tekee olohuoneesta isomman näköisen ja se työntyy myös osittain sohvan alle. Maton reunus on huoliteltu alcantara-nauhalla. Maton kitin ja harmaan sävy luo hyvän pohjan beigelle sohvalle, joka nousee kauniisti esiin matosta. Sohvakankaassa on myös valkoista lankaa, joten se tukee valkoisten verhojen käyttöä tilassa. Ne pehmentävät hyvin niukkalinjaisia kalustemuotoja ja samalla ne peittävät talviaikaan terassin oven piiloon.

Sesongin värejä sisustukseen

Verhot ovat pellavaa, ja ne on nauhaketjutettu siten, että rypytys pysyy aina vakiona niitä liikuteltaessa. Kisko on SilentGlissin mallistosta ja siinä on kaksi uraa, mikäli joskus pehmeisiin verhoihin haluttaisiin yhdistää selkeitä paneeliverhoja. Läpikuultava teema jatkuu myös Petri Vainio suunnittelemassa valaisimessa tv-tasolla.

Tv- taso on myös uudistunut ja se on Kirsi Valantin mallistosta. Osa ovista aukeaa ovimaisesti ja osassa ovissa on kippiovet. Pyöreä sohvapöytä on sohvaa matalampi, jotta olohuoneen ilme säilyy kookkaista kalusteista huolimatta raikkaana ja keveänä.

Olohuoneen uudistunut ilme jatkuu visuaalisesti myös talon terassille. Kun ikkunaristikot poistettiin isojen ikkunapintojen edestä, tuli olohuoneeseen lisäneliöitä kun maisema aukeaa esteettömästi ulos. Terassikalusteiden pehmusteet toistavat sisustuksen kitin ja mustan sävyjä ja lisäksi hankittiin viileitä kesä- ja syysiltoja varten Hanna Korvela designen harmaita ja mustia huopia. Koska sisustus on vaalea ja ajaton, on siihen helppo tuoda mukaan eri sesongin värisävyjä. Nyt kokonaisuudessa tehostevärinä on raikas turkoosi.

Voima pöytä 220x100, kiiltävä valkoinen 1.853,-

Scanwood penkki 92x39x45 722,-

Kaveri irtoverhoiltu tuoli kromijalalla, kangas: Lauritzon Perle 20 388,-

Heila pöytävalaisin, suunnittelija: Petri Vainio261,-

Scanwood lähellä-taso 252x55x47, kiiltävä valkoinen 2.416,-

Adea Band- sohva , kangas: Perle 2

Sohvan moduuli koot: 170x95 cm ja 240x120 cm 4.236,-

Lisätyynyt : Perle 20 / musta 50x50 cm 64,-

Lisätyynyt: Perle 6 / ruskea 70 x70 cm 84,-

Annabell tyynynpäällinen / turkoosi 17,- ( tarjoushinta )

Kenzo koristetyyny Adella 27,50 ( tarjoushinta )

Matto: Viva Jab, Milo sävy: 3444/821 125,- m2

Maton Alcantara -kanttaus: Paspel 1 cm 9005-388. 18,- /jm

Interface sohvapöytä Zebra, kiiltävä valkoinen kromijalat 650,-

Kanto lehtiteline halkoja varten, valkoinen 98,-

Jälleenmyynti: Vepsäläinen, Espoo 020 7801 471,

www.vepsalainen.com,

Terassilla Mio –huopa, sävyinä musta ja harmaa 99,-

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.