Mainos

"Yhdysvaltojen pitää jo lopettaa Kuuban kauppasaarto"

Yhä useampi YK:n jäsenvaltio kehottaa Yhdysvaltoja lopettamaan Kuuban kauppasaarron. YK:n yleiskokous on äänestänyt jälleen Yhdysvaltain asettaman Kuuban kauppasaarron lopettamisen puolesta. Tällä kertaa kaikkiaan 187 oli kauppasaarron purkamisen kannalla. Ainoastaan Yhdysvallat, Israel ja Palau äänestivät vastaan. Niin ikään Mikronesia ja Marshallinsaaret äänestivät tyhjää.

YK:n jäsenmaiden keskuudessa kauppasaarron purkaminen saa vuosi vuodelta enemmän kannattajia. Vuonna 1992 saarron halusi purettavaksi 59 valtiota, vuonna 2004 luku oli jo 179 ja viime vuonna jo 185 maata oli sitä mieltä, että Yhdysvaltojen tulee purkaa Kuuban kauppasaarto.

Kuuban ulkoministeri Bruno Rodriguez Parrilla kertoi yleiskokoukselle, että "kauppasaarto on absurdia politiikkaa, joka aiheuttaa köyhyyttä ja kärsimyksiä".

- Se on typerää, ja räikeän systemaattista ihmisoikeuksien polkemista, ulkoministeri lataa.

Ulkoministerin mielestä Yhdysvaltain ja Kuuban välisissä suhteissa ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia, vaikka presidentti Barack Obaman astuminen valtaan antoikin aikoinaan merkkejä suhteiden hienoisesta lämpenemisestä.

Yhdysvaltain YK-lähettiläs Susan Rice kiistää Kuuban johdon näkemykset, joita hän pitää "tuskallisen tuttuna retoriikkana".

- Washington on tarjonnut Havannalle uuden ajanjakson aloittamista, mutta washington ei ole saanut vielä vastausta.

Yhdysvallat asetti kauppasaarron kommunistiselle Kuuballe lähes 50 vuotta sitten epäonnistuneen Sikojenlahden maihinnousun jälkeen. Yhdysvallat pyrki vuonna 1961 kukistamaan Kuuban kommunistisen johtajan Fidel Castron ja käytti tuolloin apunaan kuubalaispakolaisista koulutettua maihinnousujoukkoa.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.