Yhdysvaltalainen lahko: Maailma tulee tuhoutumaan tänään

Kristitty yhdysvaltalainen lahko uskoo, että lokakuun 7. päivä 2015 on päivä, jolloin maailma tuhoutuu.

Yhdysvaltojen Philadelphiassa päämajaansa pitävä eBible Fellowship ennusti maailmanlopun tulevan alkuperäisesti toukokuun 21. päivä. Kun tämä ennustus ei käynyt toteen, lahko päätti uudeksi maailmanlopun päiväksi keskiviikon.

– Sen mukaan mitä raamatussa esitetään, näyttää siltä että lokakuun 7. on päivä, josta Jumala on puhunut: Päivä, jolloin maailma lakkaa olemasta, lahkon perustaja ja johtaja Chris McCann sanoo brittilehti Guardianin mukaan.

Hänen mukaansa maailma tulee tuhoutumaan palamalla.

Lahko on keskittynyt erityisesti internetin välityksellä tapahtuvaan raamattuopetukseen. Lahkon Facebook-sivulla on yli 500 000 tykkääjää.

Guardianin mukaan ennusteet maailman tuhoutumisesta tänä keväänä ovat peräisin edesmenneeltä kalifornialaiselta radiojuontajalta Harold Campingiltä. Vuonna 2011 hän varoitti kuulijoitaan maailmanlopusta, jonka olisi hänen mukaansa pitänyt tapahtua sen vuoden toukokuussa ja kun näin ei tapahtunut, ennuste siirtyi niin ikään lokakuulle.

McCannin mukaan Campingin ennustuksissa oli perää, sillä silloin Jumala valitsi keskiviikon maailmanlopusta selviävät seurakuntalaiset, McCann sanoo.

Guardian huomauttaa, että tiedemiehet ovat tehneet lukuisia ennustuksia siitä, milloin Maa tuhoutuu. Mikään näistä ennustuksista ei kuitenkaan osu tälle päivälle.

Suosituimman tieteellisen teorian mukaan Auringon lämpötila nousee ja sen pinta-ala kasvaa niin suureksi, että Aurinko lopulta ”nielaisee” Maan. Tämä tapahtunee joidenkin tiedemiesten mukaan noin 7,6 miljardin vuoden kuluttua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja