Yhdysvallat julkisti satojen miljoonien tukipaketin Taiwanille – Kiinan odotetaan suuttuvan

Kiinalaiset hakkerit ovat Microsoftin ja Valkoisen talon mukaan murtautuneet Yhdysvaltain hallituksen sähköpostitileille. 0:46
Aiemmin heinäkuussa: Kiinalaiset hakkerit ovat murtautuneet Yhdysvaltojen tietojärjestelmään ja sähköposteihin.

Yhdysvallat tukee Taiwania 345 miljoonan dollarin arvoisella sotilaallisella tukipaketilla, kertoi Valkoinen talo perjantaina.

Valkoisen talon lausunnon mukaan pakettiin kuuluu puolustustarvikkeita ja -palveluita sekä sotilaallista koulutusta Taiwanille.

Aikaisemmin perjantaina nimettömänä puhunut yhdysvaltalainen virkamies sanoi, että pakettiin kuuluisi tiedustelu- ja valvontalaitteita sekä pienaseita.

Tukipaketin oletetaan suututtavan Kiinaa, joka pitää demokraattisesti hallinnoitua Taiwania kapinallisena maakuntanaan, joka on yhdistettävä Kiinaan tarvittaessa sotilaallisesti. Kiina on viimeisen vuoden aikana järjestänyt Taiwanin ympärillä kaksi suurta sotilaallista harjoitusta, joissa simuloitiin kohdennettuja iskuja ja saaren saartamista.

Kiinan ja Yhdysvaltojen suhdetta on hiertänyt Kiinan ja Taiwanin kiristyvien välien lisäksi muun muassa Yhdysvaltain ilmatilassa alkuvuodesta ollut Kiinan vakoilupallo sekä Kiinan välit Ukrainassa sotaa käyvään Venäjään.

Lue myös:

    Uusimmat