Mainos

Yhdistämällä kaksio ja kolmio syntyi viihtyisä merihenkinen koti

Tervetuloa Teresan, Janin ja Inez -vauvan kotiin.

Ruskea eteinen on vastikään remontoitu, samassa yhteydessä kun entiseen kolmioon liitettiin viereinen kaksio. Eteistä valaisee kivinen Buddha-valaisin, jonka Suomeen tuominen onnistui, kun kabiinilaukkuun pakattiin vain Buddha matkalla Kiinasta kotiin. Eteisen boordin valittiin kaupunkien tähden. Jani on merikapteeni ja boordin kaupungit ovat satamakaupunkeja.

Kodikkaan olohuoneen kulmasohvalle mahtuu pienen perheen lisäksi tarvittaessa joukko muitakin. Täällä myös meriteema on vahvasti läsnä. Tapeteissa seilaavat suuret purjealukset ja punaista tapettia elävöittävät kompassit ja muut suunnistusvälineet. Olohuoneen iloiset sävyt on valittu reippaalla kädellä ja lopputulos on kodikas ja kaunis.

– Jani sanoi minulle, että valitse ihan mitä tapetteja nyt tekee mieli, voihan niitä sitten vaihtaa, kun kyllästyy, Teresa kertoo ja jatkaa, että niin hänestä kuuluukin tehdä. Liika varovaisuus tuottaa mitäänsanomattomia ja tylsiä kokonaisuuksia.

Meriteema jatkuu ruokailuhuoneessa

Raikkaat raitasohvat ja majakkataulut tuovat merifiilistä myös ruokahuoneeseen. Talonpoikaisen astiakaapin sinisessä syleilyssä on Villeroy & Bochin astiasto. Kauniit kranssit ovissa ovat itse tehdyjä.

Piippuhyllyllä istuminen voi olla tuttu ilmaisu monelle, kun tarkoitetaan ihan ylimpiä katsomon rivejä. Tässä nyt näette mistä vertaus tulee. Teresan piippuhylly on ollut jo isovanhempien kotona.

Ruokapöytä on itse korjattu perintökaluste. Tuolit ovat uudet, puuvalmiina ostetut, mutta pöydänvärisiksi käsitellyt. Pöydän paras puoli on sen reilu leveys. Kauniin kattauksen teko on helppoa, kun tarjoiluastiat mahtuvat hyvin lautasten väliin keskelle pöytää.

Tyyliä ja kodikkuutta mustavalkoisella sisustuksella

Siellä täällä kodissa istuskelee nalleja. Ne ovat kertyneet pikkuhiljaa Inezelle tuliaisina matkoilta ja muuttavat aikanaan hänen omaan huoneeseensa, kun hän vähän kasvaa. Nyt lastenhuone on utuisen vaaleanpunainen unisoppi, jossa aikuinenkin voi ottaa pikku unoset.

Tyylikäs kylpyhuone on mustavalkoinen. Kauniin laatoitustyön takana on emäntä itse. Hän nimittäin korjasi remonttimiehen jäljiltä saumauksen, niin että se on kunnolla tehty. Tila ei ole suuri, mutta se on hyvin hyödynnetty.

Keittiössäkin on käytetty mustaa laattaa. Tyyli on mukavasti sekä mustavalkoisen tyylikäs että pehmeän kodikas.

Kirjasto on dramaattisen mustavalkoinen. Ilmettä pehmentää vanha ruskea kirjahylly. Täällä Inez leikkii kun vanhemmat tekevät ruokaa.

Vanhempien makuuhuone on raikkaan valkoinen. Ikkunoita on kaksi ja kummassakin on oma verhotankonsa johon on ripustettu silkkiset verhot. Pieni hauska yksityiskohta on verhotupsun tähti, joka on samanlainen kuin tapetin tähtöset.

Teksti: Hanna Sumari

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.