Mainos

Worldwatch: Maailman tila on parantunut

Etelämantereen otsoniaukko on pienentynyt, polio on saatu kuriin ja tuulivoiman käyttö on lisääntynyt. Tällaisia hyviä saavutuksia listaa Worldwatch-instituutti tuoreessa Maailman tila -raportissaan.

Haasteita riittää silti edelleen. Raportin mukaan seuraavaksi pitäisi panostaa malarian hävittämiseen ja maapallon lämpenemisen torjumiseen.

Etelämantereelta löytyy niin hyviä kuin huonojakin maapallon tilaa koskevia uutisia. Huonoa on se, että jäätiköt sulavat sellaista vauhtia, että merenpinta nousee lähes 30 sentillä seuraavien sadan vuoden aikana. Hyvää on se, että otsoniaukko Etelälämantereen yläpuolella on kuroutumassa umpeen sen ansiosta, että otsonikerrosta ohentavien freonien käyttö on vähentynyt.

Tänä vuonna Worldwatch-insituutin raportti maailman tilasta on poikkeuksellisen positiivinen. Yritykset maapallon tilan parantamiseksi ovat tuottaneet tuloksiakin.

Raportissa listataan saavutuksia: aurinko-ja tuulienergian käyttö on kasvanut jopa 30 prosentin vuosivauhtia Espanjan, Saksan ja Japanin kaltaisissa maissa. Samalla fossiilisten polttoaineiden käyttö ei enää ole juuri lisääntynyt. Poliokin on saatu taltutettua.

Edistysaskeleista huolimatta haasteita on vielä paljon. Joka päivä kuolee 7 000 ihmistä malariaan. Raportissa kysytään, miksi turistit pystytään suojaamaan taudilta, mutta paikallisia asukkaita ei.

Worldwatch-instituutti on myös huolissaan eläinlajien häviämisestä ja uusiutuvien energianlähteiden
vähäisestä käytöstä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 10.01.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.