Mainos

"WinCapita-videomies antautui vapaaehtoisesti"

Sijoitushuijaus WinCapitan yhdeksi päätekijäksi epäilty mies on pidätetty Suomessa. Hänet otettiin kiinni keskiviikkoaamuna Helsinki-Vantaan lentokentällä. Nelikymppinen mies saapui tuolloin Suomeen Thaimaasta, missä hän on asunut viime ajat. Epäilty on kotoisin Joensuusta.

Kyseinen WinCapita-johtaja on jo aiemmin vangittu Suomessa poissa olevana. Uusi vangitsemisoikeudenkäynti järjestetään Suomessa lähipäivinä.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma näytti viime keväänä pätkiä videosta, jossa mies esittelee sijoitusklubia potentiaalisille jäsenille. Myös poliisi sai nauhan haltuunsa myöhemmin. Nettikeskustelijat nimesivät nopeasti videon esiintyjän "vyölaukkumieheksi".

Helsingin Sanomien mukaan WinCapita-vyyhden pääepäilty Hannu Kailajärvi luovutetaan kymmenen päivän kuluessa Suomeen. Poliisi sai hänet aiemmin kiinni Ruotsissa, ja Eksjön käräjäoikeus päätti luovutuksesta eilen.

Asianajaja: Antautui vapaaehtoisesti

Keskiviikkona pidätetyn miehen asianajaja kertoo MTV:n uutisille että epäilty tuli vapaaehtoisesti Suomeen.

- Hän oli ottanut yhteyttä viranomaisiin jo Thaimaasta käsin. Kiinniottoon lentokentällä ei liittynyt dramatiikkaa, asianajaja kertoo.

Asianajaja kiistää, että huijauksen ykkösepäillyn Kailajärven pidätyksellä olisi ollut vaikutusta hänen päämiehensä esiintuloon.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.