"WinCapita-videomies antautui vapaaehtoisesti"

Sijoitushuijaus WinCapitan yhdeksi päätekijäksi epäilty mies on pidätetty Suomessa. Hänet otettiin kiinni keskiviikkoaamuna Helsinki-Vantaan lentokentällä. Nelikymppinen mies saapui tuolloin Suomeen Thaimaasta, missä hän on asunut viime ajat. Epäilty on kotoisin Joensuusta.

Kyseinen WinCapita-johtaja on jo aiemmin vangittu Suomessa poissa olevana. Uusi vangitsemisoikeudenkäynti järjestetään Suomessa lähipäivinä.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma näytti viime keväänä pätkiä videosta, jossa mies esittelee sijoitusklubia potentiaalisille jäsenille. Myös poliisi sai nauhan haltuunsa myöhemmin. Nettikeskustelijat nimesivät nopeasti videon esiintyjän "vyölaukkumieheksi".

Helsingin Sanomien mukaan WinCapita-vyyhden pääepäilty Hannu Kailajärvi luovutetaan kymmenen päivän kuluessa Suomeen. Poliisi sai hänet aiemmin kiinni Ruotsissa, ja Eksjön käräjäoikeus päätti luovutuksesta eilen.

Asianajaja: Antautui vapaaehtoisesti

Keskiviikkona pidätetyn miehen asianajaja kertoo MTV:n uutisille että epäilty tuli vapaaehtoisesti Suomeen.

- Hän oli ottanut yhteyttä viranomaisiin jo Thaimaasta käsin. Kiinniottoon lentokentällä ei liittynyt dramatiikkaa, asianajaja kertoo.

Asianajaja kiistää, että huijauksen ykkösepäillyn Kailajärven pidätyksellä olisi ollut vaikutusta hänen päämiehensä esiintuloon.

Lue myös:

    Uusimmat