Mainos

Warner on yhä Suomen suurin levy-yhtiö - kakkossijalla Sony ja EMI

Warner oli yhä vuonna 1998 Suomen suurin levy-yhtiö, vaikka se menetti markkinaosuuttaan runsaan prosenttiyksikön edellisvuodesta. Warnerin osuus markkamääräisestä äänitemyynnistä oli 17 prosenttia, kun se vielä edellisvuonna haukkasi 18,1 prosentin siivun.

Monikansallinen viihdejätti Warner hankki suomalaisen Fazer-levy-yhtiön omistukseensa vuonna 1993. Fazerin nimi poistui kuvasta viime toukokuussa, kun Fazer Records ja Warnerin Suomen-tytäryhtiö WEA yhdistettiin Warner Music -nimiseksi levy-yhtiöksi.

Warnerin tuhti markkinasiivu on kutistunut muutamassa vuodessa, sillä vielä vuonna 1994 WEA:n ja Fazerin yhteenlaskettu markkinaosuus oli miltei 27 prosenttia.

Muun muassa Katri Helena ja Yölintu-yhtye ovat maailmanlaajuisen levyjätin suomalaista artistikaartia. Warnerin kansainvälistä tähdistöä edustaa esimerkiksi Madonna. Warnerilla on Fazer-yritysoston jäljiltä hallussaan keskeisen suomalaisen iskelmätuotannon julkaisuoikeudet vuosikymmenten ajalta. <4h> Poko suurin sinivalkoinen </4h> Vuoden 1998 levymarkkinoiden kakkostilan jakoivat tasavahvat Sony ja EMI noin 13,6 prosentin osuudellaan. Sonyn tallista löytyvät niin Celine Dion, Michael Jackson kuin Mikko Kuustonenkin. EMI:n myyntilistaa koristavat mm. Spice Girls sekä CMX.

Neljänneksi suurin oli Polygram (13,1) ja viides BMG (10,8). Suomalaisomisteisista yhtiöistä isoin on Epe Heleniuksen Poko, joka sijoittuu 5 prosentin osuudellaan ÄKT:n listalla seitsemänneksi. Markkinaosuuttaan yli prosentin kasvattaneelle perinteikkäälle rockpuulaakille levyttävät mm. Eppu Normaali ja J.Karjalainen. Suomen suurimmat levy-yhtiöt 1998 markkinaosuuksilla mitaten. ÄKT:n ilmoittamat luvut nojaavat markkamääräiseen myyntiin.

 
1) Warner (17) 
2) Sony (13,6) 
3) EMI (13,6) 
4) Polygram (13,1) 
5) BMG (10,8) 
6) K-tel (6,9) 
7) Poko (5) 
8) Audiovox (4,3) 
9) FG-Naxos (3,6) 
10) Johanna (3,2) 


(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.