Mainos

Wahlroos: Johtajan tarjottava moraalisia arvoja

Johtajuuden olemus ei ole muutamassa vuosikymmenessä juuri muuttunut, mutta viestinnän välineet ja tavat ovat muuttuneet valtavasti. Näin arvioi Sampo-konsernin ja Nordean hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos lauantaina Turussa kansainvälisen partiotapahtuman seminaarissa.

- Ei ainoastaan viestinnän teknologia, vaan myös tavat osallistua siihen ovat muuttuneet. Ihmisille ei enää voi puhua ylhäältä alaspäin, Wahlroos katsoi.

Wahlroosin mielestä nykyaikaisen johtajan täytyy käskemisen sijasta saada alaisensa vakuuttuneeksi siitä, että hänen päätöksiään kannattaa noudattaa. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi johtajan tulee pitää kiinni omista periaatteistaan ja tarjota alaisilleen kannustimia ja moraalisia arvoja.

Maailman partiosäätiön Baden-Powell Fellowship -tapahtuman seminaari käsitteli paitsi johtajuutta myös haasteita, joita nuoret ihmiset muuttuvassa maailmassa kohtaavat.

Seminaarissa olivat läsnä Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia, joista ensin mainittu on Maailman partiosäätiön kunnianpuheenjohtaja. Ennen seminaaria lauantaina aamupäivällä kuningaspari vieraili partiolaisten yleisötapahtumassa Turun Varvintorilla.

Seminaarin avauspuheessaan kuningas korosti jälleen partioliikkeen tärkeyttä johtamiskoulutuksen antajana.

- Partio tarjoaa nuorille ihmisille menetelmän kehittää omia johtamistaitojaan, kuningas sanoi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.