Vuoden kokki 2012: Sienipizza

Kokeile Vuoden kokiksi 2012 valitun Eero Vottosen herkullista reseptiä!

Näin valmistat sienipizzan:

Pohja:
25g Hiiva
250g Vesi
30g Oliiviöljy
15g Suola
200g Vehnäjauho
200g Durumjauho

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Alusta jauho joukkoon ja anna taikinan turvota kaksinkertaiseksi. Lyö taikina alas ja jaa kuuteen osaan. Kohota kunnes tuplaantunut. Kauli taikina ohueksi.

600g Paistettuja metsäsieniä ( suppilovahvero, kantarelli, torvisieni, tatti yms..)
120g Punasipulia renkaina
300g taleggio-juustoa
timjamia, mustapippuria, suolaa ja oliiviöljyä

Levitä paistetut sienet pizzapohjien päälle ja lisää ohueksi leikattu punasipuli ja taleggio-juusto sienien päälle. Paista 250°c n 5-6min ja ripoittele päälle tuoretta timjamia ja oliiviöljyä.

Resepti: Eero Vottonen

Katso myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat