Vuodekatos tarlatan-kankaasta

Herkkä vuodekatos on varmasti monen nuoren ja miksei vanhemmankin tytön toivomuslistalla. Tällaisen katoksen voi myös valmistaa itse ja valmiin katoksen voi koristella esim. koristeperhosilla, kangaskukilla, silkkinauhoilla yms. Katoksen materiaalia Tarlatan-kangasta on saatavissa monissa herkullisissa väreissä, joten katoksen voi valmistaa myös värillisenä huoneen aikaisempaan sisustukseen sopivaksi.

Tarvikkeet:
- tarlatan-kangasta 10-15 metriä
- pyöreä puurima, pituus 1 metri
- valkoista askartelumaalia ja sivellin
- valkoista silkkinauhaa
- ruuvikoukkuja
- simaa ja silmäneula
- koristeperhosia

Ohje:
1. Maalaa puurima valkoisella askartelumaalilla ja anna maalin kuivua hyvin.

2. Kiinnitä ruuvikoukut (esim. 3 kpl) kattoon vuoteen yläpuolelle, vuoteen päätyjen suuntaisesti vuoteen pituussuunnassa katsottuna keskelle. Kiinnitä ruuvikoukut samaan linjaan yhtenäisin välimatkoin.

3. Kiinnitä ruuvikoukkuihin n. 20 cm:ä pitkät silkkinauhalenkit, aseta puurima lenkkeihin ja tarkista että rima kulkee kattoon nähden suorassa. Jos valmistat katoksen vinoon kattoon, tee silkkinauhalenkeistä eripituisia niin, että puurima on lenkkeihin asetettuna vaakasuorassa.

4. Revi tarlatan-kankaasta kaksi haluamasi pituista pätkää. Kankaiden pituus riippuu huoneen korkeudesta (ohjelmassa valmistetussa katoksessa kankaiden pituus oli 7,5 m). Ompele kankaiden keskikohtiin kankaan leveyssuunnassa kulkevat n. 4 cm:ä leveät kujat siimalla ja silmäneulalla harsien.

5. Pujota ja rypytä toinen kangas kujastaan puurimaan. Aseta kattoon kiinnitettävä keskimmäinen silkkinauhalenkki puuriman keskelle ja pujota myös toinen kangas kujastaan puurimaan.

6. Ripusta puurima kankaineen katon ruuvikoukkuihin silkkinauhalenkkien varaan.

7. Rypistele kankaita voimakkaasti käsin, jolloin kankaat on helpompi asetella laskeutumaan kauniisti sängyn molempiin päätyihin. Asettele kankaat halumaasi muotoon.

8. Kiinnitä koristeperhoset katoksen ulko- ja sisäpuolelle perhosissa olevien metallilankojen avulla. Vaihtoehtoisesti voit ottaa metallilangat pois perhosista ja kiinnittää perhoset katokseen siimalla ompelemalla. Ompele kaksi perhosta silkkinauhapätkän molempiin päihin ja kiepauta silkkinauha keskikohdastaan puuriman päähän roikkumaan. Kiinnitä lopuksi liimalla yksi perhonen puuriman päähän.


Malli ja materiaalit: Sinooperi Oy, p. 09-348 4466

(t.i.l.a. 22.2.2004)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja