Mainos

VR myöntää: Tutkimme työntekijän toimia salaa

VR myöntää tutkineensa yhden työntekijänsä toimia tämän tietämättä. VR kertoo toimittaneensa tästä selvityksen poliisille.

Työntekijän toiminnan tutkiminen ajoittuu kevääseen 2009. Enempää tiedotteessa ei asiasta kerrota.

Yhteiskuntasuhde- ja ympäristöjohtaja Otto Lehtipuu ei kommentoi asiaa sen enempää uutistoimisto STT:lle.

– Kun asia on poliisin selvitettävänä ja asia on kesken, meillä ei ole siihen tiedotteeseen mitään lisättävää, Lehtipuu sanoo.

VR:n poliisille selvittämät tutkintatoimet ajoittuvat aikaan ennen nykyisen toimitusjohtajan Mikael Aron aloittamista tehtävissään. Aro aloitti kesällä 2009 ja tutkintatoimet ajoittuvat kevääseen. Maaliskuussa silloinen hallintojohtaja Pertti Saarela valittiin vt. toimitusjohtajaksi Aron tuloon asti.

Myös Saarela kieltäytyi kommentoimasta asiaa STT:lle. Hän toimii nykyään VR:llä divisioonanjohtajana.

Esitutkinta vasta harkinnassa

Niukkasanaisesta VR:n tiedotteesta ei selviä, miten työntekijän toimia on tutkittu tai miksi.

VR vakuutti ainakin perjantaina, että kaikki valvonta, jota sen turvallisuusyksikkö on tehnyt yhtiön työntekijöiden kotien lähistöllä, on ollut täysin laillista ja valvotut ovat tienneet asiasta. VR:n mukaan valvontaa on kohdistettu esimerkiksi johtajiin, joiden turvallisuutta on uhattu.

Rautatieyhtiö kertoo tiedotteessaan myös toimittaneensa poliisille selvityksen kameravalvonnasta sekä henkilörekistereiden ylläpidosta.

Rikoskomisario Sampo Suomala kertoi aiemmin tänään, että poliisi jatkaa yhä asian selvittelyä. Se, onko asiassa syytä aloittaa esitutkinta, ratkeaa lähiviikkoina.

Poliisi on pyytänyt rautatieyhtiöltä selvityksiä vuotosivusto VRLeaksin helmikuun lopulla tekemän tutkintapyynnön vuoksi. Sivusto väittää muun muassa, että VR:llä olisi satoja ihmisiä koskeva laiton henkilörekisteri. Lisäksi VRLeaks on syyttänyt VR:ää ihmisten laittomasta kuvaamisesta. Lisätietoja on pyydetty myös VRLeaksiltä.

VR on koko ajan kiistänyt VRLeaksin esittämät väitteet.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.