Mainos

Virolaistutkija: Suomalaisilla on alemmuuskompleksi

Virolainen historiantutkija ja kansanedustaja Lauri Vahtre sanoo suomalaisten kärsivän edelleen alemmuuskompleksista ruotsalaisten rinnalla. Tämä tuli hänen mielestään selvästi esille jääkiekon maailmanmestaruuskilpailujen voitonjuhlinnassa.

– Ei ole olemassa yhtään rationaalista syytä, miksi suomalaisten pitäisi iloita Ruotsin voittamisesta yhtään sen enempää kuin vaikkapa saksalaisten voittamisesta, Vahtre kirjoittaa virolaisessa Öhtulehdessä.

– Tiedämme kaikki hyvin, että vaikka rationaalista syytä ei näyttäisi olevankaan, syy on sittenkin olemassa ja se pohjautuu suomalaisten alemmuudentunteeseen isoveljeä Ruotsia ja ruotsalaisia kohtaan.

Vahtre kuitenkin myöntää, että on olemassa tuhansia suomalaisia, joilla tätä kompleksia ei ole. Hänen mukaansa naapureiden vihaaminen tai rakastaminen, ylenkatsominen tai alemmuudentunne ovat normaaleja olotiloja kaikkialla maailmassa. Oleellinen kysymys historioitsija Vahtren mukaan onkin se, kuinka kansallisuustunteeseen ylipäätään suhtaudutaan. Hyvänä esimerkkinä hän pitää Euroopan Unionia, jonka kansat sotivat ennen keskenään mutta toimivat nyt yhteistyössä.

(MTV3)

Lue alkuperäinen Öhtulehden artikkelitäältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.