Viriili Diego pelasti lajinsa sukupuutolta: Vilkkaasta seksielämästä valtava jälkikasvu – mutta saarelta löytyi Diegoakin kovempi konna

1:07

Kilpikonnavanhus Diego pelasti koko lajinsa sukupuutolta tekemällä mittavan uran parittelun saralla. Nyt konnan on aika palata luontoon sankarina.

Diego osallistui ohjelmaan, jonka tarkoituksena oli varta vasten turvata jättiläiskilpikonnien kanta Galapagossaarilla. Diego aloitti ohjelmassa kilpikonnakeskuksessa 1970-luvulla, kun jäljellä oli vain 12 naarasta ja kaksi urosta.

Diego auttoi kasvattamaan saaren konnakannan yli 2000 yksilöön. Paikallisen kansallispuiston mukaan yksin Diego on vastuussa noin 40 prosentista saarella tapahtuneesta kannan kasvusta.

Nyt satavuotias playboy palaa kotiinsa nauttimaan eläkepäivistään Espanolaan Galapagossaarille.

On kuitenkin olemassa Diegoakin kovempi konna lisääntymisen saralla, kertoo The New York Times. Tämän kilpailija, konna koodinimeltä ”E5” on saaren konnista 60 prosentin esi-isä. Kaksikkoa on kiittäminen siitä, että konnien suku jatkaa elinvoimaisena.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja