Vilkkaan tien ali kulkee eläinten tunneli Vantaalla – putken päässä törröttää mystinen liikennemerkki, jonka alkuperää kukaan ei tunnu tietävän

Vilkkaan tien ali kulkee eläinten alikulkutunneli Vantaalla – putken päässä törröttää mystinen liikennemerkki, jonka alkuperää kukaan ei tunnu tietävän 3:17
Tällainen on Vantaan Myyrmäessä sijaitseva mystinen eläinten alikulkutunneli.

Ihminen voi joutua hieraisemaan silmiään Vantaan Myyrmäessä, kun alikulkutunnelin päädyssä on liikennemerkki, jossa on rusakoille, siileille ja sammakoille omat väylät.

Kyseessä on luonnossa eläville eläimille tarkoitettu alikulkutunneli.

Eläimille suunnatut alikulkutunnelit eivät ole ennennäkemättömiä, mutta eläimille suunnattu liikennemerkki tunnelin päässä on harvinainen näky.

Vantaan kaupungin katuympäristösuunnittelija Seija Tulonen kertoo MTV Uutisille, että liikennemerkkiin liittyen kenelläkään ei tunnu olevan mitään tietoa.

Tulonen oli tiedustellut tunnelin alkuperää Vantaan ympäristökeskuksestakin, mutta siellä ei osannut kukaan kertoa lisätietoja liikennemerkistä tai tunnelista.

Uniikki liikennemerkki

Tulonen oli tavoittanut Vantaan siltainsinöörin, joka tiesi kertoa tunnelin valmistuneen vuonna 1977. Mystisen liikennemerkin alkuperästä ei siltainsinöörikään tiennyt mitään.

– Sitä ei kukaan pystynyt sanomaan. Todennäköisesti meidän varikon reippaat miehet ovat sen aikoinaan tehneet.

Tulosen mukaan Vantaalla ei ole missään muualla samanlaisia eläimille suunnattuja liikennemerkkejä.

– Ei tietänyt meidän siltainsinöörikään, että tällaisia olisi missään muualla, sanoo Tulonen.

Katso ylhäällä olevalta videolta, kun toimittajamme lähti tutustumaan mystiseen liikennemerkkiin ja eläinten alikulkutunneliin!

Lue myös:

    Uusimmat