Viisinkertainen olympiavoittaja saattaa menettää mitalinsa

Sir Bradley Wiggins on voittanut maantie- ja ratapyöräilyssä yhteensä viisi olympia- ja kahdeksan MM-kultaa. Nyt Wiggins voi kuitenkin menettää mitalinsa talousvaikeuksien takia.

Kertaalleen Ranskan ympäriajonkin voittanut Wiggins on The Timesin mukaan asetettu henkilökohtaiseen konkurssiin. Wiggins oli ensimmäinen urheilija, joka voittaa olympiakultaa ja Ranskan ympäriajon samana vuonna. Ura päättyi vuonna 2016 Rion kisoissa voitettuun olympiakultaan. 

Uran jälkeen ovat alkaneet talousvaikeudet. Vuonna Wigginsin, hänen äitinsä sekä ex-vaimonsa omistama Wiggins Rights Limited -yhtiö purettiin. Hänen velkansa oli kasvanut viime vuonna lähes miljoonaan puntaan (vajaat 1,2 miljoonaa euroa). Viime vuoden marraskuussa selvisi, että yritys sai maksuvaatimuksia vajaan miljoonan euron edestä.

Wiggins voi myös menettää tavaramerkkioikeudet sukunimeensä sekä lempinimeensä "Wiggo". The Timesin mukaan Wiggins asetettiin konkurssiin 3. kesäkuuta. Hän on myös vaarassa menettää palkintonsa ja mitalinsa. Konkurssihoitajan on arvioitava, mitä Wigginsin omaisuudesta voidaan asettaa myyntiin.

– Sir Bradley Wiggins on brittiläinen urheiluikoni ja hänen joutuminen tällaiseen taloudelliseen tilanteeseen huipulla olon jälkeen on erittäin tuskallinen pudotus. Pesänhoitaja nimitetään takavarikoimaan ja myymään hänen omaisuuttaan, mukaan lukien mahdollisesti mitalit ja palkinnot hänen menestyksekkäästä urastaan, Paul Rouse tilitoimisto Forvis Mazarsista kertoi The Timesille. 

Wiggins ei ole toistaiseksi antanut lausuntoa konkurssistaan.

Lue myös:

    Uusimmat