Mainos

Viidennes luotseista irtisanomisuhan alla

Valtion luotsausliikelaitos Finnpilot on julkaissut laajan irtisanomissuunnitelman. Suomessa on tällä hetkellä yhteensä 262 luotsia ja kutterikuskia. Suunnitelman mukaan tavoitteena on irtisanoa noin 50 henkilöä tämän ja ensi vuoden aikana.

Luotsiliitto tuomitsee valtion liikelaitos Finnpilot’n suunnitelmat. Luotsiliitto ry:n puheenjohtaja Antti Rautava sanoo suunnitelmien vaarantavan merikuljetusten logistisen sujuvuuden ja turvallisuuden käsittämättömän voitontavoittelun kustannuksella.

Luotsiliiton mukaan Finnpilot’n toimenpiteillä on heikennetty ja uusilla suunnitelmilla heikennetään entisestään koko maan logistista kilpailukykyä. Finnpilot haluaa myös romuttaa nykyisin käytössä olevan luotsien työaikamallin, jolla luotsinsaatavuus aluksille on kyetty varmistamaan mahdollisimman hyvin.

Toukokuussa alkaneet luotsien ja kutterikuljettajien lomautukset ovat tähän mennessä aiheuttaneet eripituisia viivästyksiä yhteensä 250 tuntia noin 130 laivalle. Liikenne- ja viestintäministeriön määrittelemä palvelutasovelvoite, jonka mukaan aluksen on saatava luotsi viimeistään kahden tunnin kuluttua tilauksesta, on lomautusten vuoksi ylittynyt 39 laivan kohdalla pisimmillään 9 tuntia.

Finnpilot'n irtisanomissuunnitelmilla halutaan liiton mukaan päästä eroon lähinnä ikääntyvistä työntekijöistä.

- Valtion liikelaitos toimii Suomen hallituksen linjausten vastaisesti passittamalla vanhempaa väkeä eläkeputkeen. Eropaketti on pitkään luotsina toimineelle ja piakkoin eläkeiän saavuttavalle taloudellisesti houkuttelevampi kuin nuoremmalle väelle, joka jatkaisi työuraa jossain muualla, toteaa Luotsiliiton pääluottamusmies Tapio Tuomisto.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.